0

У жасът, който преживя Кристиан Ериксен на 12 юни миналата година, когато колабира по време на двубоя срещу Финландия от Евро 2020, изглежда вече е зад гърба му. Той вече е напълно възстановен и готов да се завърне в игра.

Ужасът, който преживя Кристиан Ериксен на 12 юни миналата година, когато колабира по време на двубоя срещу Финландия от Евро 2020, изглежда вече е зад гърба му. Той вече е напълно възстановен и готов да се завърне в игра.

Полузащитникът тренира от четири месеца и половина, като постоянно е под медицински контрол и си прави изследвания, последните през декември. Той се подготвяше индивидуално в три различни държави – родната Дания, Нидерландия и Швейцария, а от около месец дори тренира с топка в крака.

Той все още живее в Милано, където преди Коледа разтрогна договора си с "Интер", тъй като в Италия е забранено да спортуваш, ако имаш сърдечни проблеми. Точно заради това той ходи всеки ден до Киазо, гранична зона между Италия и Швейцария.

Основната причина да бърза да се завърне е огромното му желание да изиграе силна година и да се завърне в националния отбор на Дания за Мондиала в Катар. Следващите две-три седмици ще са ключови за бъдещето му, като ако не се случи изненада, той ще си намери отбор до края на месеца.

Кандидатите не са никак малко, като вече ги обсъжда с агентите си. Ериксен е трансферна цел на 10 отбор, три от които от Висшата лига, където имаше успешен период с екипа на "Тотнъм". Интерес има от Нидерландия и други държави.