10 бона санкция за капанче върху дюни

10 бона санкция за капанче върху дюни

За шезлонги и хавлии сумата достига 1000 лв.

От 2 до 10 бона е имуществената санкцията за разполагане на постави преместваеми обекти и съоръжения върху подвижни (бели) дюни, неподвижни дюни с тревна растителност (сиви дюни) и облесени дюни, попадащи в границите на зона "А", зона "Б" или в урбанизираните територии на населените места след границите на зона "А" и то ако по друг закон не е предвидено по-тежко наказание.

При повторно нарушение сумата скача до 20 000 лв. Глобата пък може да е в може да е от 3000 лв. - до 6000 лв. Това предвижда приетият на последното заседание на МС проект за промени в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие (ЗУЧК), който ще бъде предложен на парламента за разглеждане

Предвижда се още забрана на поставянето на плажни принадлежности и палатки върху дюни. За неспазване на забраната предвидената глоба е от 500 до 1000 лв., а имуществената санкция от 1000 до 3000 лв. За неспазване на пък на забраната за преминаването, паркирането и престоя на пътни превозни средства, ремаркета и полуремаркета върху дюните, ако по друг закон не е предвидено по-тежко наказание, се предлага глоба от 1000 до 3000 лв. или с имуществена санкция от 3000 до 5000 лв. При рецидив глобити за палатките и хавлиите и за автомобилите върху дюните стават от 1000 до 3000 лв., а имуществената санкция от 1000 до 10 000 лв.

Предложенията идват, след като в средата на миналия месец регионалната инспекция за опазване на околната среда в Бургас и Министерството на туризма установиха, че 1205 квадратни метра дюни на къмпинг "Смокиня" са унищожени с багер.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.