В световен план около 1 млрд. от населението няма достъп до здравеопазване. Това заяви президентът на Югоизточно-европейският Медицински Форум доц. д-р Андрей Кехайов по време на десетия международен медицински конгрес.

На събитието присъства и здравният министър Кирил Ананиев, който поздрави присъстващите на юбилейния конгрес. „Радвам се да видя на едно място толкова световно признати имена е медицината и професионалисти отдадени на общия ни стремеж да развиваме общественото здраве, здравните системи и медицинските кадри по такъв начин, че непрекъснато да отговаряме на темповете, с които науката се развива, и да направим така, че да допринесем за улесняване на достъпна на гражданите до качествена и навременна профилактика и лечение.“, заяви той. Министърът обясни, че целта на промените в здравноосигурителния модел, по който се работи в момента, е да бъде оптимизирана болничната мрежа, за да дава най-доброто лечение на гражданите. „Възможно е да се скрие до затваряне на болници, но то няма да бъде стихийно, а на база реалните потребности на хората от медицинска помощ.“, добави Ананиев.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Държавата иска фалит на гръцка фирма, не плащала заплати

Процедура за обявяване на фирма, собственост на гръцкия гражданин Йоанис Гиофкос ще поиска да бъде стартирана от Софийски градски съд  Изпълнителната агенция „Главнa инспекция по труда“, повод е системното неплащане на трудови възнаграждения.