1,4 млн. лева за

1,4 млн. лева за "Патронажна грижа" във Велико Търново

Община Велико Търново надгражда проекта „Патронажна грижа“ с предоставяне на интегрирани здравно-социални услуги и психологическо консултиране, помощ при пазаруване и други услуги в подкрепа на хората от уязвимите за коронавирусна инфекция групи.

Тази форма на подкрепа ще обхване още близо 180 жители на община Велико Търново - хора с увреждания, възрастни граждани в невъзможност за самообслужване в продължение на една година. До сега по проекта „Патронажна грижа“ са подпомогнати над 600 души в 28 населени места от община Велико Търново и е осигурена заетост за 88 лица.

Проектът „Патронажна грижа+“ има и второ направление, чрез което над 800 потребители и 387 от персонала в над трийсет от социалните услуги ще получат лични предпазни средства, тестване за COVID-19 и дезинфекция на помещенията. Предвидени са също допълнителни плащания на служителите за положен извънреден труд, назначаване на допълнителен персонал от 30 души, осигуряване на дигитални устройства.

Общият размер на отпуснатата безвъзмездна помощ по проекта е 1,4 милиона лева. Заложена е и вътрешна реконструкция в старческия дом „Венета Ботева“.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.