0

Ч есто, като ви остане ядене, се чудите кога и как да го поднесе втори път, особено, ако домашните ви са от по-капризните. Е, с тази баничка „Фантазия“ сме сигурни, че няма да имате такъв проблем.

Често, като ви остане ядене, се чудите кога и как да го поднесе втори път, особено, ако домашните ви са от по-капризните. Е, с тази баничка „Фантазия“ сме сигурни, че няма да имате такъв проблем.

Първо, защото става много вкусна, и второ, защото може да се яде за закуска, обед и вечеря. Още повече, че всеки път става различна, като слагате в плънката каквото си пожелаете или по-точно – с каквото разполагате. Затова тя няма и точна рецепта, но ще се опитаме да ви дадем примерен вариант:

1. Необходим ви е един пакет бутер тесто, който купувате от магазина и оставяте в хладилника, докато приготвите плънката.

2. Приготвяте плънката от пилешко месо (една „пеперуда“, примерно), което режете на дребно и задушавате в тиган с малко зехтин. Към него прибавяте 4-5 нарязани маслини, предварително сварени 2 яйца, 2 с.л. консервирана царевица и заливате с готварска сметана.

Внимавайте да не ви се получи много рядко и да прилича повече на сос, отколкото на плънка.

Оставяте я да изстине.

3. Според големината на бутер тестото, подбирате и тавичка за печене. Режете малко повече от половината от тестото и с него покривате дъното на тавата, което предварително сте намаслили с малко растителна мазнина, колкото да не залепне. Разстилате добре тестото, така че да ви останат свободни краища за завиване.

4. Слагате изстиналата плънка, нареждате върху нея накъсана моцарела и настъргвате обилно кашкавал.

5. Слагате и втората част от тестото, така че да покрие плънката от край до край на тавата.

6. Навлажнявате краищата на долната част на тестото и запечатвате с тях, така че плънката да не изтича. Надупчвате навсякъде с вилица и поставяте във фурната.

7. Печете на 180-190 градуса до получаване на златиста коричка на тестото.

8. Сервирате с кисело мляко или със салата – според предпочитанията и вида хранене и се наслаждавате!

Да ви е сладко!