0

Ч естит Национален празник, българи! Бъдете живи и здрави, гордейте се със славното минало на нашата страна и почитайте националните ни герои, дали живота си за свободата на България!

Честит Национален празник, българи! Бъдете живи и здрави, гордейте се със славното минало на нашата страна и почитайте националните ни герои, дали живота си за свободата на България!

По случай 3 март ви представяме торта, която да изобразява българския трибагреник. Крайният резултат е доста ефектен и разбира се, вкусен. Що се отнася до приготвянето на тортата, няма никакви особени съставки и дори е икономична.


Необходими продукти:

За блатовете:
6 яйца
2 ч. ч. захар
3 ч. ч. брашно
1 ч. л. сода бикарбонат
1/2 ч. ч. олио
1 ч. ч. хладка вода
2 пакетчета ванилия
1 капсулка червена сладкарска боя
1 капсулка зелена сладкарска боя

За намазване между блатовете:
150 гр. конфитюр (по избор)
3 с. л. вода

За шоколадовия маслен крем:
250 гр. краве масло
200 гр. шоколадов кувертюр

Начин на приготвяне:

Започваме с подготовката на блатовете.
1. В дълбока купа смесваме яйцата със захарта.

2. С помощта на миксер ги разбиваме, докато сместа започне да побелява.

3. Към яйчната смес прибавяме олиото, водата и ванилията.

4. Пресяваме брашното заедно със содата и го прибавяме към яйчната смес.

5. Разбъркваме, докато получим хомогенна смес.

6. Разделяме получената смес на три равни части, съответно в три различни купи.

7. В една от купите добавяме червената, а в друга - зелената сладкарска боя.

8. Разбъркваме съдържанието на двете купи, докато и двете смеси придобият желания от нас цвят. 

9. В съд (тиган, тенджера) с диаметър 21 cm., предварително покрит с хартия за печене,  изсипваме съдържанието на червената смес. Печем блата на 150°C за около 25-30 минути. Същата процедура повтаряме и с останалите два блата - зеления и белия.

10. Оставяме готовите три блата да се охладят напълно. 

11. С помощта на нож изрязваме "несъвършенствата" отстрани и отгоре от получените три блата. 

За да направим сместа за намазване между блатовете, смесваме 150 гр. конфитюр с 3 с. л. вода и разбъркваме с телена бъркалка, докато получим по-рядка консистенция. 

Сглобяване на тортата:

1. В тортен поднос поставяме първо червения блат. Намазваме го с 1/2 от конфитюрената смес.

2. Върху червения блат поставяме зеления. Намазваме го с останалата 1/2 част от конфитюрената смес.

3. Накрая, върху зеленият блат, поставяме белия. 

4. Оставяме тортата в хладилник за около 1 час, за да се охлади.

Накрая приготвяме шоколадовия маслен крем.

1. В подходяща тенджера начупваме шоколадовия кувертюр на парченца. 

2. Разтопяваме шоколадовия кувертюр на водна баня. 

3. В дълбока кума разбиваме маслото, докато стане кремообразно. 

4. Към разбитото масло добавяме разтопения шоколадов кувертюр.

5. Разбиваме, докато се получи хомогенен шоколадов маслен крем.

6. Изваждаме тортата от хладилника и я намазваме равномерно отстрани и отгоре с шоколадовия маслен крем.

Е, това е цялата процедура по приготвянето на торта "Трибагреник". Надяваме се, че сами ще се убедихте, че тортата е изключително лесна за приготвяне, след което най-накрая ще дойде време и за най-хубавата част - похапването. Така че режете, сервирайте и нападайте. ..


Източник: mycookingdelicacies.blogspot.com