НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
• 500 мл сладкарска сметана
• 6 бр. яйца
• 100 гр кристална захар
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Яйцата се делят на жълтъци и белтъци. Жълтъците се разбиват със захарта на пухкав крем. Сметаната се разбива отделно на твърд крем и се обединяват като се бърка с дървена или силиконова шпатула. Накрая се разбиват белтъците на твърд сняг. Прибавят се внимателно и на малки дози към сметановата смес, отново посредством дървена или силиконова шпатула.
Сладоледът се подправя според желанието и вкуса. Важно е сосовете, които се добавят да бъдат абсолютно охладени - в противен случай ще се осъществи необратимия процес на топене на сметаната. От тази доза излязоха три кутии сладолед, събиращи 400 г.
* Този от снимката е с карамелен сос от 1 ч.ч. карамел, 1/2 ч.ч. мед, 2 бр. яйца и 125 г масло.
* Към ароматния и уникално вкусен сос прибавих печени и смлени лешници. Сосът го охладих добре.
Източник: receptite.com/
Монитор