0

П онякога фантазията ни може да изневери. Най-добрите идеи за домашно приготвена храна идват от познатите ни рецепти. Не е нужно всеки път да измислите нещо ново, за да са доволни близките ви. Затова ви представяме изпитана рецепта за шест порции, която ще ви отнеме около час.

Понякога фантазията ни може да изневери. Най-добрите идеи за домашно приготвена храна идват от познатите ни рецепти. Не е нужно всеки път да измислите нещо ново, за да са доволни близките ви. Затова ви представяме изпитана рецепта за шест порции, която ще ви отнеме около час.

Продукти:

* 6 пилешки бутчета
* 1 ч.ч. ориз
* 2 ч.ч. вода
* 1 глава лук
* чубрица
* черен пипер
* сол
* 2 с.л. олио

Начин на приготвяне:

Пилешките бутчета се измиват и се подсушават.

В загрята олио се запържва нарязаният на ситно лук. Когато омекне, се добавят пилешките бутчета и се запържват от всички страни, по този начин ще се образува хрупкава коричка на месото.

В друг съд, в загрято олио, се запържва измитият и почистен ориз, докато стане прозрачен.

В тава се разпределя оризът, отгоре се слагат запържените бутчета. Налива се водата и ястието се овкусява със сол, черен пипер и чубрица.

Пече се в загрята на 180 градуса фурна до готовност.