0

И деалната температура на чая е 60 градуса. Това твърди ендокринологът Зухра Павлова. Според нея тогава чаят е топъл, но не пари.

" Как можете да разберете дали температурата е правилна? Уви, нямам по-мъдър съвет, освен да опитате водата с пръст. Ако можете да я понесете, можете да пиете", каза тя.

Идеалната температура на чая е 60 градуса. Това твърди ендокринологът Зухра Павлова. Според нея тогава чаят е топъл, но не пари.

" Как можете да разберете дали температурата е правилна? Уви, нямам по-мъдър съвет, освен да опитате водата с пръст. Ако можете да я понесете, можете да пиете", каза тя.

Тя припомни и уникалните детоксикиращи свойства на чая - тази напитка помага за премахването на вредните вещества от тялото, а някои видове чай са полезни при бъбречни заболявания. В същото време обаче, трябва да се спазват някои правила. Не бива да консумирате храна с топлата напитка. Причината е, че това ще премахне полезните вещества от тялото, намалявайки количеството калций, витамини А и В. Най-добре е да пиете чай един час след хранене.