0

В ие сте от жените, които трябва да получат награда, ако прочетете тази рецепта и решите да нахраните любимите си хора с нея. Би трябвало за 8 март да е обратното - любимите хора (тоест децата и мъжът ви или т.нар. наследено дете) да запретнат ръкави в кухнята и да ви поднесат малко наслада на празника. Докато очаквате те да втасат за идеята ето я и рецептата. 

Вие сте от жените, които трябва да получат награда, ако прочетете тази рецепта и решите да нахраните любимите си хора с нея. Би трябвало за 8 март да е обратното - любимите хора (тоест децата и мъжът ви или т.нар. наследено дете) да запретнат ръкави в кухнята и да ви поднесат малко наслада на празника. Докато очаквате те да втасат за идеята ето я и рецептата. 

Необходими продукти:

1 пилешки гърди
1-2 печурки
30 г краве масло
30 г кашкавал
магданоз за поръсване
листа маруля за канапе
галета за паниране
олио за пържене
кората от 1/2 филия хляб
1 с. л. соев сос
1 домат
50 г сирене
50 г кашкавал
1-2 яйца за паниране
1 кисела краставичка

Начин на приготвяне:

1. Пилешките гърди се мариноват в соевия сос за 10-15 минути, поставят се между два листа домакинско фолио и се начукват с дървен чук.

2. Плънката се приготвя, като в сгорещеното масло се запържват за 3-4 минути нарязаните на ивички краставички и гъби и се оттеглят от котлона.

3. В начуканите пилешки гърди се слага от приготвената плънка и нарязания на ивички кашкавал и се навиват на руло.

4. Рулото се овалва в галета, потапя се в разбитото яйце, отново се овалва в галета и се пържи при умерено загрято олио със затворената страна надолу. Обръща се няколко пъти, докато придобие златист цвят.

5. Сиренето и кашкавалът се режат на големи триъгълници, панират се и се изпържват от двете страни. Кората от хляба също се панира и се изпържва.

6. При сервиране в чинията се прави канапе от листа маруля и в средата се слага пилешкото руло. В острия му край с помощта на клечка за зъби се забождат лентички краставица. Коричката хляб се забожда в противоположния край, така че да наподобява глава с човка. Панираните триъгълници сирене и кашкавал се поставят от двете страни на рулото, за да наподобяват крила. Накрая се слага издълбаният, декориран по ъглите и поръсен с магданоз домат и се сервира.