0

У икенд е. Искате да си доставите удоволствие и наслада- с нещо сладичко. Какво по-хубаво от това да си приготвите домашен сладкиш. Лесен и вкусен. Предлагаме ви такава рецепта. Хапнете си с удоволствие! Добър апетит!

Уикенд е. Искате да си доставите удоволствие и наслада- с нещо сладичко. Какво по-хубаво от това да си приготвите домашен сладкиш. Лесен и вкусен. Предлагаме ви такава рецепта. Хапнете си с удоволствие! Добър апетит!

Необходимите продукти за това идкушение са:

125 г краве масло или маргарин, за тестото
брашно - 1 ч.ч.
захар - 1/4 ч.ч. пудра
ягоди - 10 - 12 броя, за топинга
сметана - 200 г сладкарска (Hopla 1 ч.ч. разбита)
сирене - 200 г “Крема” или обезсолена извара
ванилия - 2 пакетчета

Начин на приготвне:

Разтопеното масло и пудрата захар се разбъркват добре в голяма купа. Постепенно се сипва предварително пресятото брашно и бъркането продължава до получаване на ронливо маслено тесто.

Тестото се разпределя в предварително намазнена тава (с диаметър 30 см), като по стените се оформя ръб. Може да го разпределите и в малки овални форми и да приготвите мини сладкиши. Блатът се пече до златисто в предварително загрята на 200°С фурна, за около 10-15 минути. След това се оставя да се охлади.

Сиренето “Крема” или изварата се разбива с миксер и постепенно се налива разбитата сметана. След 3-5 минути, щом стане хомогенна смес, се ароматизира с ванилията. Разбива се за кратко, докато стане крем.

Добре охладеният блат се намазва с крема. Върху него се нареждат нарязаните на филийки ягоди. Може да залеете с разтопен шоколад или просто да настържете шоколад отгоре. Слагате сладкиша в хладилника за около 2 часа. След като се охлади напълно го нарязвате на парчета и поднасяте.

Рецепта: gotvach.bg