0

С офийската филхармония и Националната галерия канят публиката на поредица концерти в атриума на „Квадрат 500“. От 3 юли до 7 август в петъчните вечери от 18.30 ч. в това артистично пространство ще звучат шедьоври на камерната музика в изпълнение на водещи състави на Софийската филхармония.

Софийската филхармония и Националната галерия канят публиката на поредица концерти в атриума на „Квадрат 500“. От 3 юли до 7 август в петъчните вечери от 18.30 ч. в това артистично пространство ще звучат шедьоври на камерната музика в изпълнение на водещи състави на Софийската филхармония.

Началото поставят струнен квартет "Филхармоника" с изцяло австрийска програма. На 3 юли публиката ще има удоволствието да чуе Струнен квартет №6 от Хайдн и Струнен квартет “Розамунда” от Шуберт. Концертът е включен в програмата на Австрийските музикални седмици.

Още два струнни квартета - "София квартет" и "Фрош", ще дебютират в „Квадрат 500“ на 10 и 17 юли. В програмите им ще звучат творби на Моцарт, Хайдн, Шостакович, Бетовен и Брамс. Филхармоничният духов квинтет и музикантите от „Кварто Квартет“ ще представят атрактивна програма с творби на Моцарт и Шпор на 24 юли. Колаборацията между двата състава винаги се радва на успех сред публиката.

На 31 юли ще бъде дебютът на най-новата формация на Софийската филхармония – флейтовия квартет "Флаутисимо". Момичетата, които впечатлиха със своите домашни записи по време на пандемията, ще свирят пред публика в компанията на не по-малко атрактивните си колежки от вокалния състав "Белла Воче". В този изцяло дамски концерт ще звучат творби от Менделсон, Доницети, Берлиоз, Леонкавало, Дворжак, Воън Уилямс и др.

7 август е запазен за Камерния ансамбъл “Класик Арт”, който ще направи разходка из няколко музикални епохи – от Моцарт до Queen. С него на сцената ще са кларинетистът Явор Добрев и валдхорнистът Михаил Михайлов.

Билетите за концертите вече са в продажба. Те ще дават достъп и до експозицията в „Квадрат 500“ от 17.00 до 18.00 часа.