Властта След срещите на премиера в Дубай: Правим Балкански хъб за износ на храни към Близкия изток (ОБЗОР)

След срещите на премиера в Дубай: Правим Балкански хъб за износ на храни към Близкия изток (ОБЗОР)

Да се направи своеобразен хъб на Балканите за износ на храни към Близкия изток и по специално към Обединените арабки емирства (ОАЕ). Това са коментирали по време на срещата си премиерът Бойко Борисов и шейх Мохамед Бин Рашед Ал-Мактум, който е вицепрезидент и министър-председател на ОАЕ и управник на емирство Дубай, стана ясно от думите на самия Борисов след разговорите между двамата в Дубай.

България Увеличават кофите за разделно събиране на боклука в София

Увеличават кофите за разделно събиране на боклука в София

Столичната община иска да увеличи кофите за разделно събиране на боклука. Това ще се случи след въвеждане на нови изисквания в договорите на общината с организации за оползотворяване на отпадъци от опаковки (ООООп).

Бизнес Започва изложение за здраве и красота с био продукти

Започва изложение за здраве и красота с био продукти

За четвърти път в София ще се организира специализираното търговско изложение „Здраве и красота с натурални и био продукти“. Събитието е организирано от Българска търговско-промишлена палата и ще се проведе от 24 до 27 октомври в Изложбена зала ЦУМ, вход откъм Музея на София. Медиен партньор е Информационна агенция и вестник „Монитор“.

Избрано
Свят Тръмп и Ким заедно през януари

Тръмп и Ким заедно през януари

Нова среща между президента на САЩ Доналд Тръмп и севернокорейския лидер Ким Чен-ун може да се състои през януари 2019 г., съобщи днес южнокорейския вестник "Чосон илбо", като се позовава на дипломатически източник във Вашингтон.
Американското правителство иска да проведе срещата на върха до 10 януари, мястото й още не е определено, посочва вестникът.

Футбол Ел Маестро пак захапа медиите

Ел Маестро пак захапа медиите

Треньорът на ЦСКА Нестор Ел Маестро отново демонстрира пиперливия си език и недоволството си от българските медии. Спецът застана пред микрофоните след победата с 3:0 над „Етър“, която изравни тима му по точки с втория в класирането „Левски“.