Велико Търново Боляри искат Деня на независимостта  да бъде обявен за национален празник

Боляри искат Деня на независимостта да бъде обявен за национален празник

След 110 години цар Фердинанд отново прочете Манифеста в Търново

Жители на Велико Търново искат 22 септември, Денят на Независимостта, да бъде обявен официално за национален празник на България вместо 3 март. Според болярите именно на 22 септември България става отново независима държава и се нарежда редом до останалите европейски и световни страни. А на 3 март се подписва мирен договор, който е само с пожелателен характер, тъй като след това не се изпълнява и страната ни е разделена и разпокъсана от европейските велики сили. Инициаторите на идеята за смяната на националния ни празник започват подписка, която след това ще бъде дадена за разглеждане в народното събрание.

Властта Радев: Обявяването на Независимостта е пример как с воля и решителност нашият народ може да бъде господар на съдбата си

Радев: Обявяването на Независимостта е пример как с воля и решителност нашият народ може да бъде господар на съдбата си

"Прокламацията на Независимостта бе триумф на българската държавност, ясен знак към Европа и света, че млада България ще отстоява с всички сили своето място сред самостоятелните, благоденстващи и цивилизовани нации", заявява президентът Румен Радев в свой адрес по повод тържественото отбелязване във Велико Търново на 110 години от обявяването на българската Независимост, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

България СДВР търси 76 нови попълнения

СДВР търси 76 нови попълнения

Столичната дирекция на полицията (СДВР) търси да наеме 53-ма старши полицаи, 9-ма водачи на патрулен автомобил, 7 водачи на мотоциклети, 5-ма младши автоконтрольори и двама старши полицая, които да патрулират с коне.

Крими Двама от задържаните за грабежа в Роженския манастир остават в ареста (СНИМКИ)

Двама от задържаните за грабежа в Роженския манастир остават в ареста (СНИМКИ)

Пловдивският районен съд, който пое делото за нападението на Роженския манастир след самоотвода на магистратите от Сандански, постанови най-тежката мярка „задържане под стража” за адвоката Стефан Матеев, инициатор на обира, както и за един от съучастниците му. По отношение на другите двама, които са непълнолетни, съдът постанови да бъдат под надзор на инспектор от Детска педагогическа стая.

Футбол Божинов върна ЦСКА на върха след автогол и изпусната дузпа

Божинов върна ЦСКА на върха след автогол и изпусната дузпа

ЦСКА победи с 2:0 като гост „Ботев“ (Враца) в Монтана и се върна на върха в класирането. "Червените" и „Левски“ са с равен брой точки (по 22 точки) преди двубоя помежду им, който е на 29 септември на стадион "Васил Левски".

Спорт „Левски Лукойл“ прескочи първото препятствие

„Левски Лукойл“ прескочи първото препятствие

„Левски Лукойл“ прескочи без проблеми първия кръг от квалификациите за Шампионската лига по баскетбол за мъже, след като за втори път победи литовския „Шяуляй“, сега със 79:65 пред собствена публика в зала "Универсиада". Общият резултат от двете срещи е 170:144 в полза на „сините“.