Любопитно В над 11 млн. френски парфюми има от българското „течно злато“

В над 11 млн. френски парфюми има от българското „течно злато“

2/3 от големите парфюмерийни къщи в света, които произвеждат над 2,3 млн. парфюми, използват за тях българското „течно злато“, както е известно розовото масло. За последните 5 години един от най-големите родни производители на розово масло - „Българска роза” АД – Карлово, е доставила на водещите производители на парфюми масло от роза Дамасцена, вложено в над 11 млн. парфюми от световноизвестни марки.

Здраве 9 примера за това как сами влияем на сивото си вещество

9 примера за това как сами влияем на сивото си вещество

Неоспорим факт е, че мозъкът е най-загадъчният човешки орган. Учените непрестанно научават за него все нови и нови факти, но въпреки това неизвестните остават много. Руският интернет портал AdMe.ru разказва за най-ярките открития с сферата на изучаването на мозъка.

Свят Любител изкуствовед поправи картина с метална тръба

Любител изкуствовед поправи картина с метална тръба

Мъж е повредил известната картина на Иля Репин „Иван Грозни убива сина си“ в Третяковската галерия в Москва.

Вандалът е разбил стъклото и е увредил платното с метален стълб от огражденията, уточняват от музея. Инцидентът е станал в петък около 21 часа, малко преди затварянето на галерията. Нападателят е бил сред последните посетители.

Спорт Рикардо потегля пръв в Гран при на Монако

Рикардо потегля пръв в Гран при на Монако  

Даниел Рикардо постигна очаквана, но все пак силно впечатляваща победа в квалификацията преди Гран при на Монако. Австралиецът за пореден път записа рекордна обиколка от 1:10,810 мин. и остана единствен под границата от минута и единайсет секунди.