Властта Борисов: Ако поискам силово оставката на Симеонов, това ще счупи коалицията (ОБНОВЕНА)

Борисов: Ако поискам силово оставката на Симеонов, това ще счупи коалицията (ОБНОВЕНА)

Ако тръгна силово да искам оставката на Валери Симеонов, това означава, че ще се счупи цялата конструкция. Това коментира от Дубай премиерът Бойко Борисов протестите на майките с деца с увреждания и исканията им за оставка на вицепрмеиера Валери Симеонов, което бе подкпрено и от  лидера на "Атака" Волен Сидеров. 

България Черпим опит от Виена за гореното на боклука

Черпим опит от Виена за гореното на боклука

Експерти от Виена консултират София в работата по изграждане на инсталацията за производство на топло и електроенергия от РДФ гориво. Това стана ясно след поредната среща на кмета на София Йорданка Фандъкова с виенския й колега Михаел Людвиг.

Бизнес Започва изложение за здраве и красота с био продукти

Започва изложение за здраве и красота с био продукти

За четвърти път в София ще се организира специализираното търговско изложение „Здраве и красота с натурални и био продукти“. Събитието е организирано от Българска търговско-промишлена палата и ще се проведе от 24 до 27 октомври в Изложбена зала ЦУМ, вход откъм Музея на София. Медиен партньор е Информационна агенция и вестник „Монитор“.

Коментари Специалист по всичкология

Специалист по всичкология

Българското здравеопазване определено е в криза и то не само защото системата е недофинансирана, но и защото няма кадри. Лекарите и медицинските сестри търсят по-добро препитание и бъдеще за децата си в чужбина. Немедицинският персонал, като например техническият в медицината също се оказва, че е дефицит. Нагледен пример е отделението по хемодиализа във видинската болница „Света Петка“. Оказва се, че там за поддръжката на диализната апаратура се грижат трима човека – техници, но нито един от тях няма квалификация за тези апарати.

Избрано
Свят Тръмп и Ким заедно през януари

Тръмп и Ким заедно през януари

Нова среща между президента на САЩ Доналд Тръмп и севернокорейския лидер Ким Чен-ун може да се състои през януари 2019 г., съобщи днес южнокорейския вестник "Чосон илбо", като се позовава на дипломатически източник във Вашингтон.
Американското правителство иска да проведе срещата на върха до 10 януари, мястото й още не е определено, посочва вестникът.

Живот Матю Бродерик става училищен директор

Матю Бродерик става училищен директор

Двукратният носител на награда „Тони“ Матю Бродерик отправя първи по-сериозен поглед към телевизионното кино с новата продукция на Netflix – Daybreak. Сериалът, представлява първият проект, предназначен за малкия екран, в който театралният и филмов актьор ще разгърне потенциал извън рамките на малка епизодична роля.