monitor.bg
Събота 23 Август, 2014

Шефът на петролната и газовата асоциация Андрей Делчев:
Цената на барел на ОПЕК падна до 99 долара
Бензинът, дизелът и пропан-бутанът ще поевтиняват, прогнозира председателят на Българската петролна и газова асоциация Андрей Делчев пред БНР. Причината е тенденцията към спад на световните цени на петрола въпреки нерешените конфликти в Украйна, Ирак и Ивицата Газа.
Без скок в цената на месо и мляко заради син език
Месо и мляко няма да поскъпнат заради върлуващия син език по дребните и едрите преживни животни в Южна България.
 
Руски хранителни магнати удариха джакпота с растящите цени
Властите в САЩ се опитват да уговорят Китай и редица други влиятелни държави да се присъединят към санкциите против Русия, които бяха въведени във връзка с кризата в Украйна.
Швейцарски банки обявяват печалбата си след 200 г. тайна
Двете най-големи непублични банки в Швейцария са на път да публикуват печалбата си, след като в продължение на два века информацията се пази в тайна, съобщава Bloomberg, цитирана от investor.bg.
.
Михаил Фридман купува петролната компания на RWE
Министерството на икономиката на Германия ще даде зелена светлина за продажбата на подразделението на RWE за производство на петрол и газ Dea на руския инвеститор Михаил Фридман въпреки обтегнатите отношения на Запада с Русия заради кризата в Украйна.
.
Расте опасността от рецесия в Германия
Опасността от рецесия в Германия се покачва драстично, смятат икономистите от Института за макроикономика, който е близък до синдикатите в страната.
.
Искаме компенсации и за непреките щети
България ще поиска да получи компенсации не само за преките, но и за косвените щети от руското ембарго, заяви вчера министърът на земеделието и храните Васил Грудев.
.
Изкупвачи броят по 800 лв. за тон соя
Изкупната цена на соята в момента е 800 лв./т, което я прави една от най-рентабилните зърнени култури в България.
.
“Искър” остава без вода в понеделник
На 25 август поради изграждане на връзка между улични водопроводи на ул. „Мусала“ в кв. „Ботунец“, се налага спиране на водоподаването от 9,00 до 18,00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на ул. „Искър“, ул. „Шопска“, ул. „Изгрев“, ул. „Зорница“, ул. „Мусала“.
.
С 1 лв. на кубик поскъпва топлата вода във Варна
От 1 септември варненската топлофикация вдига с 1 лев на кубик цената на топлата вода в града. Вместо сегашните 7,90 лв. за кубик варненци ще плащат по 8,90 лв.
.
НАП обещава да събере планираните данъци
Сигурни сме, че ще изпълним нашия план за приходите за 2014 година, каза на пресконференция вчера заместник изпълнителният директор на НАП Галя Димитрова.
.
План „Б” за „Южен поток” без България и Сърбия
Ако България, която под натиска на ЕС замрази своите дейности по изграждането на "Южен поток", накрая се откаже от неговото изграждане, този газопровод би могъл по съвсем друго трасе напълно да заобиколи Сърбия, съобщава белградският вестник "Политика", цитиран от БТА.
.
.
Валутни курсове на БНБ
.
.
EUR 1.95583
USD 1.43938
GBP 2.45245
CHF 1.60722