monitor.bg
Четвъртък 31 Юли, 2014

Рекордна санкция
След като първо я оправда, КЗК наказа газовата компания по един и същи казус
Рекордна глоба от 23 377 600 лв. наложи Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) на държавната газова компания „Булгаргаз”. Санкцията е по чл. 21 от Закона за защита на конкуренцията, според който е забранено поведението на предприятия с монополно или господстващо положение, което може да предотврати, ограничи или наруши конкуренцията и да засегне интересите на потребителите.
Хотелиери в Слънчев бряг плашат с протест след края на активния сезон. Те се готвят да излязат на 17 септември от 11 часа, като мястото на протеста засега не е известно. Решението за това е на съюза на собствениците на хотели в курорта.
 
Националната художествена галерия се руши 2 години след като уж бе ремонтирана
Влага, течове, рушащи се стени, тръба, която пропуска фекални води. Не, това не е незаконен цигански коптор. Така изглежда сутеренът на Националната художествена галерия, преименувана неотдавна на Национален музей на българското изобразително изкуство.
180% ръст в добива на въглища
Близо 180% ръст в добива на въглища, отчете вчера НСИ. Увеличението е за май тази година сравнено със същия месец на 2013 г.
.
НСИ минава в онлайн режим
НСИ минава в онлайн режим и от октомври догодина ще приема исканията и ще издава подробни справки на гражданите, бизнеса и администрацията по електронен път. Новостите се внедряват по модел на Евростат, въпреки че от НСИ признават, че едва ли ще достигнат нивото на европейския портал.
.
.
Валутни курсове на БНБ
.
.
EUR 1.95583
USD 1.43938
GBP 2.45245
CHF 1.60722