monitor.bg
Понеделник 25 Май, 2015

Цените на кафето и бирата се изравниха
Румен Драганов: Драстичното поевтиняване е грешка
Елитни хотели на първа линия в курортите край Варна са свили цените с 10-15 на сто, а някои оферти за ранни записвания вече достигат и 20 % намаление. Още през зимата тези хотели пуснаха оферти с масово намаление и като се прибави още едно с оферите от last minute, базите може и да се напълнят, но с много ниски печалби.
От 125 до 600 евро обезщетение може да търсите, ако полетът ви отпадне или бъде отменен. Точната сума зависи от разстоянието на полета.
 
Пропускаме износ за над €7,2 млн. заради руското ембарго
Цената на първите български череши падна до 90 стотинки за кило на борсата. „Реколтата е добра, но пазарът се срина. И докато се говореше, че черешите вървят по 6 – 10 лева на дребно, в момента производителите реализират стоката си по левче, но при затворени пазари възможностите не са много”, съобщи за „Монитор” Слави Трифонов, председател на Националния съюз на градинарите в България. Освен това се оказва, че тази година
От 3,50 лв. до 6 лв. за кило на кюстендилския пазар
От 3.50 до 6 лв. за килограм се продават черешите на кооперативния пазар в Кюстендил, установи репортерска проверка. Въпреки очакванията обаче те не са произведени в региона, а в Петрич и Сандански.
.
Младите фермери кандидатстват за европари от края на юни
Земеделските производители до 40-годишна възраст ще могат да кандидатстват за европейско финансиране чрез проекти в края на следващия месец.
.
Вносните праскови с левче по-скъпи от ягодите
Вносните праскови на едро в петък се продаваха средно по 4,80 лв./кг или с почти левче повече от импортните ягоди, предлагани по 3,88 лв. Това сочат данните на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата (ДКСБТ).
.
.
Валутни курсове на БНБ
.
.
EUR 1.95583
USD 1.51041
GBP 2.44723
CHF 1.61839