monitor.bg
Понеделник 3 Август, 2015

Братушките кацат в Букурещ заради намалелите чартъри до Варна
Сделките се сключват през социалните мрежи
Предприемчиви руснаци намериха начин да спечелят от българските си имоти по морето, като започнаха да ги отдават под наем на свои сънародници. Апартаментите им се препълнени с гостуващи фамилии, които пристигат с ключове за жилищата от чужбина. След десетина дни отпочиналите „роднини” на собствениците си отиват и на тяхно място пристигат други.
Готвят нов протест през септември
Бизнесът и синдикатите поискаха оставката на шефа на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) Иван Иванов. Те ще внесат официално своето искане в Народното събрание в началото на септември, когато започва есенната сесия на парламента. Това съобщиха представителите на работодателските организации (АИКБ, БСК, БТПП и КРИБ) на специална пресконференция вчера,
 
Четири искания поставя пред парламента и правителството бизнесът, за да не излезе на протест през септември. Първото от тях е налагането на мораториум върху присъединяването на нови централи, които получават преференциални цени. Ако все пак такива заработят, те да реализират тока си на свободния пазар, обясни шефът на АИКБ Васил Велев.
Спират частично захранването на ВиК - Стамболово
Заради неплатени стари задължения за консумирана електроенергия от днес ще бъде ограничено частично захранването към ВиК - Стамболово.
.
Защитаваме уникалния манов мед в Европа
Странджанският манов мед е известен със специфичната си характеристика и има всичките условия да бъде вписан в регистрите като защитено географско указание.
.
Цените по борсите на 4-годишно дъно
Индексът на тържищните цени, който отразява цените на хранителните стоки на едро, падна през миналия месец до най-ниската си стойност за последните четири години
.
.
Валутни курсове на БНБ
.
.
EUR 1.95583
USD 1.51041
GBP 2.44723
CHF 1.61839