monitor.bg
Сряда 23 Юли, 2014

Минаваме на вносен персонал, нашият отива в странство
Няма групови откази по морето заради наводненията
След две години няма да има източници за попълване на необходимия персонал в туризма, алармира вчера зам.-министърът на икономиката Бранимир Ботев. Той определи проблема с намирането на работна ръка по курортите като значително по-притеснителен, отколкото е качеството на обслужването в бранша.
Юлските фактури по 2 цени
Два нови реда с цени се появиха в юлските сметки за ток и занапред ще ги има във всяка една фактура. На единия е дадена тарифата за балансиране на енергийната система за снабдяване, а на другия – за разпределение.
 
Търсенето в София продължава да расте
Българинът най-често купува двустайно жилище средно за 39 000 евро, сочат данни на „ЕРА България“. Статистиката сочи, че 41% от продажбите за този период са именно този тип апартаменти.
АПИ и Бургас искат европари за обходен път
През есента Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ) и община Бургас координирано ще кандидатстват за финансиране от европейските фондове с проект за изграждане на 4-лентов път на ул. „Крайезерна”, който ще бъде обходно трасе към курортите на юг от града.
.
Над 1000 проверки за незаконен улов на калкан
Инспекторите от дирекция „Рибарство и контрол” към ИАРА – Варна, са извършили над 1000 проверки, като основните приоритети на всекидневните инспекции са свързани с улова на калкан.
.
От днес теглим кредити по новите правила
От днес теглим кредити по новите правила. Според промените в Закона за потребителския кредит, които влизат в сила на 23 юли, годишният процент на разходите – ГПР (лихви плюс такси), по заемите вече има таван.
.
Телевизори по 800-900 лв. номер едно сред покупките на изплащане
40-инчовите 3D LED Full HD смарт телевизори са най-купуваната стока на изплащане през първата половина на годината. Ценовият клас, в който са се вмествали мераклиите за такива телевизори, е 840-890 лв.
.
Спират водата в някои квартали на София
На 24 юли 2014 г. (четвъртък) от 10 до 22 часа без вода ще са клиентите на „Софийска вода”, живеещи в районите: по Околовръстен път от бул. „Черни връх” до бул. „Братя Бъкстон”, в кв. „Кръстова вада” - по ул. „Никола Крушкин-Чолака”, в кв. „Манастирски ливади-изток” - района около газостанцията на бул. „Луи Айер”.
.
Втори сме по най-нисък дълг в ЕС
България остава на второ място в Европейския съюз по най-нисък държавен дълг, показват последните данни на европейската статистическа служба Евростат.
.
Китайци искали над 12% възвръщаемост от инвестиции у нас
Китайски инвеститори са искали възвръщаемостта на вложенията им в строителни проекти у нас да е над 12 на сто. Това каза вчера министърът на инвестиционното проектиране Иван Данов.
.
.
Валутни курсове на БНБ
.
.
EUR 1.95583
USD 1.43938
GBP 2.45245
CHF 1.60722