monitor.bg
Вторник 30 Септември, 2014

Всеки трети връща 200 лева месечно от заема
Парите заминават най-често за ремонт и обзавеждане
63% от българите живеят назаем и имат потребителски кредити. Хората у нас теглят кредити най-често за да покрият разходите по ремонт на дома си и за обзавеждане, показват данните от проучване на финансовия портал „Моите пари”.
Приходите с 3,6 на сто повече за първите 6 месеца
Чуждестранните туристи са намалели с 14,6 на сто през дъждовния август, отчете вчера националната статистика. Почти 1,7 млн. гости от странство са посетили България през последния летен месец.
 
870 фирми от 37 държави се представят на юбилейното изложение
Щори на НАСА, които пазят от студ и ултравиолетово излъчване, бяха показани вчера на техническия панаир в Пловдив. Технологията с името Inflector е разработка на НАСА с цел намаляване на загубите на топлоенергия и защита срещу ултравиолетово и инфрачервено излъчване. Материалите по тази технология са използвани в международната космическа станция.
Бизнес климатът се влошава
Общият показател на бизнес климата през септември намалява с 2,6 пункта спрямо предходния месец, което се дължи на по-неблагоприятния бизнес климат в промишлеността, строителството и търговията на дребно. Това става ясно от данните за стопанската конюнктура на Националния статистически институт.
.
Fibank в топ 100 банки в Югоизточна Европа
Fibank се изкачи с 2 места и вече е на 17-а позиция сред водещите 100 банки в Югоизточна Европа в престижната класация на SeeNews TOP 100 SEE, съобщиха вчера от трезора.
.
По-малко руснаци в Албена това лято
10 процента по-малко са руските туристи в Албена този сезон, съобщи пред журналисти Красимира Стоянова, старши мениджър "Продажби" в курорта.
.
Морето изхвърли 200 автомобилни гуми
След като през последните дни морето изхвърли на брега в района на варненския Офицерски плаж близо 200 автомобилни гуми и го превърна в истинско автосметище, варненци вече му измислиха ново име, като го нарекоха Гумения плаж. Стотици гуми покриваха пясъчната ивица след прибоя.
.
Плажовете остават без спасители
Спасителите в Слънчев бряг ще дежурят до утре. От 1 октомври обходните двойки спират работа и плажът остава неохраняем, предупреди управителят на ивицата Кирил Спасов. От сряда ще бъде затворен и медицинският реанимационен пункт.
.
Пробутват ни свинска мас и вода вместо масло
Свинска мас, растителни мазнини и вода тъпчат в маслото производителите, алармираха вчера от Асоциация „Активни потребители”. Изследване на асоциацията, което е обхванало 15 от най-популярните на пазара марки, е разкрило шокиращи нередности при производството на един от най-масово използваните хранителни продукти.
.
Скъпият ток вдига цените на изолациите
Нарастването на цената на тока ще вдигне цените на изолационните материали. Това прогнозира Борис Радулов, председател на Българската асоциация за изолации в строителството, цитиран от БТА.
.
Разрешиха на избите да слагат захар във виното
Заради неблагоприятните климатични условия, при които гроздето нямаше възможност да узрее добре, агенцията по виното разреши на избите в цялата страна да повишат естественото алкохолно съдържание на гроздето.
.
.
Валутни курсове на БНБ
.
.
EUR 1.95583
USD 1.51041
GBP 2.44723
CHF 1.61839