monitor.bg
Събота 31 Януари, 2015

Вицепремиерът Меглена Кунева:
Частници да дават минерална вода безплатно, държавата ремонтира НДК и Бояна
Гледам на българското председателство със същата рекламна тежест, както би могла да бъде една голяма олимпиада. Ние ще имаме няколко пъти възможност България да бъде по всички новини, да има събития, които да покажат, че имаме достатъчно капацитет във всяко едно отношение.
Премиерът обнадежден за пълен мандат на кабинета, настоява за по-евтин газ от Русия
България е най-атрактивната страна в данъчно отношение в ЕС. Това каза министър-председателят Бойко Борисов, който вчера говори пред Американската търговска камара на тема: „Приоритети на българското правителство през 2015 г. - политики и мерки за икономически растеж, привличане на инвестиции и изпълнение на оперативните програми”.
 
Сега неизрядните работодатели се криели зад търговската тайна
Стена на срама, в която ще се вписват всички фирми и работодатели, които не са плащали и не плащат здравни осигуровки на своите работници и служители, ще бъде направена на сайта на Националната агенция за приходите или на електронната страница на Националния здравноосигурителен институт.
ДАНС удари иманярската мафия в България
ДАНС удари иманярската мафия в България при две мащабни акции, които се провели в 11 града в страната.
.
Нормално е да държа 6 хил. лв в джобовете си
За мен е нормално да държа 6 хил. лева по джобовете на дрехите си и вкъщи. Това заяви вчера арестуваният за подкуп шеф на митницата в Свиленград Тодор Караиванов – Тошко Пая.
.
Ромче вкара в болница осмокласник
Ромче преби и прати в болница осмокласник от Карлово, съобщи вчера БЛИЦ. Инцидентът станал около 11 часа на спирката пред училището в града.
.
МВР с граждански патрули срещу джебчиите
Гражданските патрули и полицията във Варна обединяват усилията си срещу джебчийките.
.
Дрогиран направи верижна катастрофа
20-годишен дрогиран шофьор предизвика верижна катастрофа в Генерал Тошево. Младежът, който бил от Добрич, обикалял улиците с джипа си, когато на един от завоите навлязъл в насрещното и се ударил в малко „Пежо”.
.
Хванаха маскирани, обрали британско семейство
Четирима мъже, които влезли маскирани в дома на британско семейство и ги обрали, бяха заловени от полицията в Сливен.
.
Болниците пестят с електронни търгове за лекарства
Болниците ще правят електронни търгове за лекарства, те ще бъдат индивидуални за всяко едно лечебно заведение.
.
Обвързват ни с персонални договори за НЗОК
Всеки български гражданин да сключва лично договор с Националната здравноосигурителна каса. В него да се описват задълженията и правата на страните.
.
Грипна епидемия в цялата страна до седмица
До седмица се очаква цялата страна да бъде обхваната от грипна епидемия. Броят на болните в големите градове продължава да расте.
.
Лавина падна в Банско
Лавина падна в района на ски зоната над Банско в Пирин вчера в местността Палашица над Бъндеришка поляна.
.
Българка почина след предложение за брак
29-годишната българка Димитрина Димитрова загина в нелеп инцидент секунди след като гаджето й и предложи брак на романтично място на остров Ибиса, съобщава “Дейли Мейл”.
.
БГ висшистите намират работа месец преди европейците
Българските младежи с висше образование се реализират по-бързо на пазара на труда в сравнение с европейските си връстници. Това показва проучването „Ключови данни за образованието в Европа” за 2012 г.
.
Тест сменя матурата като вход за ВУЗ
Нов национален тест да замени матурата като вход за университета обмислят от Министерството на образованието и науката.
.
750 000 домакинства са с по-малко от 250 лв. на човек
750 000 или всяко четвърто домакинство у нас живее в мизерия. Това показват данни на КНСБ за издръжката на живот през декември.
.
Ненчев отрече за военна база на НАТО в Шабла
Военна база на НАТО в Шабла няма да има. Това заяви министърът на отбраната Николай Ненчев по време на парламентарния контрол вчера. „Въпросът за изграждане на военни съоръжения в град Шабла никога не е стоял.
.
Обучаваме прокурори по швейцарски модел
Български прокурори ще бъдат обучавани по швейцарска програма за борба с финансовите престъпления.
.
Пенсионните фондове трупат печалба за сметка на хората
„Доста сериозна печалба се формира в някои от частните пенсионни фондове, която не е лоша като понятие, но е за сметка на парите на хората.”
.
Двама лидери стягат редиците на БСП за местния вот
Двама председатели на столетницата - настоящият Михаил Миков и бившият Сергей Станишев, ще стягат редиците на социалистите за местния вот тази есен на семинар в Пловдив през уикенда.
.
Над 20 бона събра Варна от такса „куче”
Приходите на общината от годишната такса „Домашен любимец” за 2014 г. са над 20 000 лева. Това сочат данните за дейността на звеното „Контрол и регистрация” към общинската дирекция „Управление на сигурността и контрол на обществения ред”.
.
Новият шеф на ВКС ще брани независимостта на Темида
„Не бих допуснал намесата на която и да е власт, ако тя засяга независимостта на съдебната власт”, заяви след избора си за председател на ВКС Лозан Панов.
.
Общинари искат ин витро фонд за София
Общинските съветници от БСП-София ще настояват да бъде създаден фонд за подпомагане на двойките с репродуктивни проблеми, които живеят в столицата. Те смятат, че пари за това могат да се намерят от бюджета за 2015 г.
.
Президентът Желев почина в съня си
Първият демократично избран президент на България д-р Желю Желев почина в нощта срещу петък. Той издъхна на 79-годишна възраст, малко преди да отбележи 80-ия си юбилей на 3 март. Заради кончината му Министерският съвет обяви утрешния ден за национален траур, като в негова памет националните флагове на държавните институции ще бъдат свалени наполовина.
.
.
Още новини