monitor.bg
Събота 20 Декември, 2014

От ударната вълна покривът на фабриката изхвръкнал
Две жени берат душа в болницата с тежки наранявания
Взрив във военен завод в Мъглиж уби един работник, а други две жени берат душа с тежки наранявания. Според първоначалните данни фабриката, която е гръмнала, е собственост на частна фирма. В нея имало цехове за производство на сигнални ракети. При зверския взрив са пострадали общо петима души. Един от тях е загинал на място. Мъжът е бил затрупан от остатъци от стените и покрива на цеха.
При разкриване на дейности също няма да имат достъп до публични средства
Новите болници няма да имат право да сключват договор с НЗОК от 2015 г. Това реши мнозинството в парламента вчера, приемайки окончателно бюджета на касата за следващата година. Лечебните заведения, които след 31 декември 2014 г. са получили за първи път разрешение за дейност, както и онези, в чието разрешение за дейност са включени нови дейности след 31 декември 2014 г.,
 
Карали хлапетата да се покайват на колене тайно от родителите
Частна забавачка в Бургас е провеждала незаконно обучение по религия на невръстни хлапета. Деца на възраст от 3 до 6 години са били възпитавани да се молят на всевишния и да се покайват на колене, когато са непослушни. За това алармираха две от майките, които са поверили малчуганите си на частната занималня "Супер Кидс", на ул. „Оборище” в Бургас.
Крадци дебнат във Фейсбук по Коледа
Крадците ще ни дебнат във Фейсбук, за да знаят кога да ни оберат. Апашите ще следят статусите ни, в които пишем къде сме или къде планираме да отидем. Това предупредиха вчера от „Криминална полиция”, след като обявиха мерките, които МВР предприема за предстоящите коледни и новогодишни празници. „Старайте се да казвате на възможно най-малко хора за плановете си по празниците.
.
Пеят ария на клеветата срещу мен
- Г-н Пеевски, ПИК публикува разследване, според което „Протестна мрежа” готви сигнал срещу вас до главния прокурор във връзка с „Булгартабак”. Източниците ни твърдят, че сигналът е въз основа на публикации на журналиста блогър Мирослав Иванов, смятан за близък до Цветан Василев. Имате ли информация по този въпрос?
.
Изплащат майчинските 10 дни по-рано
Майките на деца между една и две години ще получат обезщетението за отглеждането им с 10 дни по-рано. „Министерството на финансите осигури необходимите кредитни лимити
.
КАТ с денонощни проверки през почивните дни
Катаджиите ще извършват денонощни проверки през почивните дни за употреба на алкохол и наркотици. Това съобщи вчера Любомир Костадинов от „Пътна полиция” - София.
.
2600 лева таван на осигурителния доход за 2015-а
Таванът на осигурителния доход през следващата година ще бъде 2600 лева, а земеделците ще плащат за пенсия върху 300 лева месечно.
.
Еврокомисията отвори ОП „Транспорт”
Европейската комисия одобри 4 млрд. лв. за изграждането на магистрали и жп линии у нас. Парите ще бъдат отпуснати по ОП „Транспорт” в периода 2014 - 2020 г.
.
Правителството с идея да продаде военното НДК
Да се продаде военното НДК на бул. „Скобелев” 23 е предложил премиерът Бойко Борисов на последното правителствено заседание тази година.
.
Учители искат единен учебник по предмет
Повечето учители искат да има само по един учебник по предмет, а не неограничен брой. Според министъра на образованието проф. Тодор Танев обаче това не е добра идея.
.
5 язовира по Черноморието са пред авария, 79 - опасни
Пет язовира на територията на Черноморския район са в предаварийно състояние, а други 79 са потенциално опасни. Девет от тях са във Варненска област,
.
По двама българи се самоубиват всеки ден
Всеки ден по двама българи слагат край на живота си. Това показват данни на сектор „Психично здраве” в Националния център по обществено здраве и анализи.
.
.
Още новини
Общинари даряват пари на болно момиче
.
Вместо коледен купон

Вера Добрева

Общинските съветници от Пазарджик няма да празнуват Коледа и Нова година и ще дарят парите, предвидени за тържеството, в подкрепа на болно момиче. Старейшините гласуваха с пълно мнозинство да предоставят предвидените за празничната вечер 2000 лв. за лечението на 17-годишната Славянка Тонева. Момичето пострада при тежка катастрофа на пътя Пазарджик - Пещера и спешно се нуждае от присаждане на стволови клетки, за да оздравее. Възпитаничката на местната Математическа гимназия “Константин Величков” е родом от септемврийското село Семчиново и родителите й нямат финансова възможност да платят животоспасяващата операция. Благодарение на добри хора досега два пъти бяха организирани благотворителни концерти за набиране на суми в подкрепа на лечението на абитуриентката, но събраните пари са недостатъчни за осъществяването на операцията. Местните общинари решиха да дарят заделените за празничния купон 2000 лв.