monitor.bg
Събота 19 Април, 2014

НА РАЗПЕТИ ПЕТЪК
Верижни катастрофи блокираха движението по магистралите „Тракия”, „Хемус” и „Струма” на Разпети петък. 20-километрови опашки удължиха с часове придвижването на пътуващите за празниците. Две верижни катастрофи с 8 автомобила станаха на магистрала „Тракия” вчера сутринта в района на Пазарджик.
Някои кметове се смилиха над абитуриентите, които ще празнуват на 24 и 25 май и не въведоха сух режим заради предстоящите евроизбори. Сред либералните градоначалници е този на Пазарджик Тодор Попов, който реши да не разваля празника на зрелостниците. Други кметове обаче застават твърдо зад забраната за пиене в деня за за размисъл и на вота.
 
Африканците разчитат най-много на религията
Религията играе положителна роля за страната ни. Така мислят повечето от хората у нас (56%), като в Източна Европа този дял е средно 54 на сто. Само 12% от българите са на противоположното становище, а останалите 32% нямат мнение. Това показват данни от допитване на „Галъп интернешънъл”, чиято традиция е положена още през 1977 г. от самия д-р Джордж Галъп.
Сватбите - хит на евроизборите
12 сватби ще има в София в деня на евровота на 25 май. В Деня на славянската писменост и култура „Да” пък ще си кажат 18 двойки. Това съобщи Маргарита Цветкова ­ ръководител бюро „Сватби” в столицата. „Никой не се е отказал от сключване на брак заради евроизборите. Това не означава, че младите не се интересуват от вота”, обясни шефката на Столичния дом за радостни обреди Саша Габровска.
.
Плевнелиев мълчи за разговор с вицето на Обама
Държавният глава Росен Плевнелиев мълча като риба до ранния вчерашен следобед за телефонен разговор, който е провел с вицепрезидента на САЩ Джо Байдън.
.
Вълна от наши мераклии да гласуват на Острова
Българите във Великобритания и Германия показват най-голяма активност по отношение на желанието си да дадат своя вот на предстоящите евроизбори,
.
Търговци на бунт срещу ремонт на подлез
Ако затворят подлеза на Централна гара в Пловдив за ремонт, ние ще блокираме подхода на пътниците към коловозите. Това заплашиха вчера 10-ина търговци,
.
.
Още новини
Наследници се юрнаха да си връщат земята
.
В Кюстендилско

Засилен интерес към връщането на земеделски земи в Кюстендилско отчитат от общинската администрация. Общо 16 на брой са мотивираните искания от общинската служба „Земеделие”, уточни председателят на местния парламент Иван Андонов. За първи път има сесия на Общинския съвет, в която преобладават мотивираните искания за възстановяване на земи. „Най-много са заявените от селата Драговищица, Стенско, Горановци, Скриняно и др.”, уточни Андонов. За да се върне собствеността, се извършва определена процедура, която се финализира с решение на Общинския съвет.Масово пък през последните месеци земеделски производители започнаха да купуват големи парцели земя, за да разширят стопанствата си. Има такива, които са изкупили и цели села. Цената на 1 декар пък варира от 1000-1500 лв.