monitor.bg
Неделя 26 Октомври, 2014

ВАРНЕНЕЦ СЕ ЖАЛВА В КОМИСИЯТА ЗА ДИСКРИМИНАЦИЯ
Ски екипировките на Пампорово се предлагат на по-тънки цени за чужденците, отколкото за нашенци. За това се оплакал пред държавната Комисия за защита от дискриминация (КЗД) варненец, който искал да ползва пакетна услуга за ски оборудване под наем и лифт карти в зимния ни курорт. По телефона обаче му обяснили, че тези цени били само за чужденци, а не за български граждани.
Борисов и Миков топят ледовете на среща днес
„Далеч сме от формулата на кабинета”. С тези думи Цецка Цачева от преговорния екип на ГЕРБ даде да се разбере, че и вторият тур консултации не е довел до избистряне на евентуална бъдеща управленска коалиция. Тя изглеждаше само на крачка от договарянето след последователните срещи на Бойко Борисов с Реформаторския блок и Патриотичния фронт във вторник и четвъртък,
 
Мизерни филии, тънко намазани с маргарин и прозиращо парченце кашкавал, дават за закуска в пловдивско училище. За това алармира във Фейсбук пловдивчанката Марче Данаилова, която публикува публично и снимки на шокиращия сандвич. На фотосите се виждат две филийки, по които има следи от маргарин и миниатюрно резенче от 2-3 грама кашкавал.
Първият сняг блокира България
Първият сняг, който в различните части на страната едва надхвърляше 20 сантиметра, блокира половин България. Само за едно денонощие Хасково се оказа под вода, всички високопланински проходи бяха затворени, редица катастрофи станаха в София, в Бургас беше обявено бедствено положение. Лошото време остави и хиляди без ток. В Троян бяха прекъснати пет въздушни електропроводни линии, заради които 14 хил. абонати останаха на тъмно.
.
Киев не дава гаранции за газа ни през зимата
Украйна не може да гарантира доставките на газ за България през зимата. Това обяви пред БНР Михаил Гончар - член на украинския екип, който води газовите преговори с Русия. Украйна няма никакви договорни отношения с компании в Европа, в това число в България, за да гарантира доставки на газ.
.
БСП „за” закон, който осветлява истината за КТБ
БСП подкрепя приемането на закон, който да извади наяве истината за източването на КТБ. Това стана ясно от интервю на соцлидера Михаил Миков пред БНР.
.
3 варианта за влоговете обсъжда Гаранционният фонд
Три варианта за набиране на допълнителните средства, нужни за изплащане на гарантираните от закона влогове в КТБ, обсъжда ръководството на Гаранционния фонд (ФГВБ).
.
Четири лъвчета се родиха във варненския зоопарк
Четирите новородени бебета лъвчета са новите обитатели на варненския зоопарк. Малките членове на лъвското семейство са родени на 16 октомври,
.
Бежанци от Сирия объркаха пътя за Баня
11 измръзнали бежанци от Сирия с пет деца объркали пътя за новозагорското село Баня и се озовали в пловдивския град Баня, съобщи кметът Емил Мартинчев.
.
Пътник топи ченгета за 50 лв. рушвет
Спътник на шофьор в нарушение натопи пътни полицаи, че поискали рушвет от 50 лева. Заради лъжите си пред съдия Иван Месаджиев от Стамболийски
.
Борислава не е принуждавана да се съблича
Студентката Борислава Латинова не е била принуждавана да се съблича и не е протестирала срещу никого по време на извършената рутинна полицейска проверка в нощта на 17 октомври.
.
.
Още новини
Събитията Накратко
.
Над 59 000 младежи у нас са без работа

Над 59 хил. младежи до 29 години са регистрирани като безработни в бюрата по труда за месец септември. Бройката им е с 2300 души повече спрямо август. Така младежката безработица в България достига 17,2%, което я нарежда сред първите държавите в ЕС с най-много безработни млади хора. 1 млрд. лв. годишно пък са загубите на България от младежите, които нито учат, нито работят, нито търсят заетост. Най-тревожно е положението при току-що завършилите висшисти, които не могат да се реализират по специалността си у нас и търсят работа в чужбина сред по-неквалифицирани професии.

Медицинските сестри - най-стресирани

Медицинските сестри и лекарите у нас най-често са подлагани на стрес, сочат данни на КНСБ. С голямо напрежение в работата са и заетите в сферата на образованието, ИТ сектора, журналистите и ПР специалистите. На другата крайност пък са работещите на свободна практика творци. В страната ни вече има дефицит на медицински сестри, а средната им възраст е 50 години. Това означава, че сме застрашени да останем без медицински персонал след няколко години.