monitor.bg
Понеделник 22 Септември, 2014

Заради липсата на детско столче или колан
КАТ в мащабна акция ще следи за безопасното пътуване на хлапетата. Бебе почина, премазано от каруца, майка му бере душа в „Пирогов”
22 деца, колкото е един нормален училищен клас, загиват всяка година на пътя заради липсата на детско столче в колата. Това съобщиха вчера от КАТ. Пътните полицаи са категорични, че родителите масово застрашават живота на собствените си деца на пътя, тъй като масово не спазват инструкциите за безопасност и законовите препоръки как да се вози детето в кола.
Аграрното министерство поиска полицейски статут за горските стражари
Земеделското министерство погна незаконните къмпинги, след като проверките на регионалните дирекции на горите в Бургас и Варна потвърдиха, че по брега на морето в тези райони има над 20 девствени места, край които се унищожава природата и са превърнати в бунища.
 
Пожарникари прогонили животните с водни струи
32-годишен мъж закла съпругата си в семейния им автомобил край варненското гробище и опита да се самоубие. За тежкия кървав инцидент, разиграл се вчера сутринта край село Тополи, близо до града, съобщиха от местната полиция. В 9,10 часа при оперативния дежурен в ОД на МВР – Варна, е постъпил сигнал, че на пътя за варненските гробища край селото
Държавата да блокира активите на КТБ
Държавата да блокира всички активи, които пряко или косвено са закупени с кредити от КТБ. За това настояха в отворено писмо до медиите от комитета на вложителите на трезора, създаден на 19 август т.г. Тези активи са закупени с нашите вложения и средства, затова имаме пълното основание да искаме такава мярка, пишат още те и напомнят,
.
„Гражданската” скача с 10% от Нова година
Застраховката "Гражданска отговорност" може да поскъпне драстично от Нова година. Задължителната полица ще струва с 10% повече, прогнозират от бранша. Според данните на застрахователите до момента за автомобил среден клас с обем на двигателя до 1700 кубика шофьорите плащаха между 180 и 200 лева.
.
Автобус с 50 румънци се обърна в Хаинбоаз
Автобус с 50 туристи румънци катастрофира и се преобърна в прохода Хаинбоаз. Една от пътничките е загинала на място, а други петима са ранени.
.
Бойко Борисов: ГЕРБ работи за развитието на бизнеса
Целта на политиката на ГЕРБ е да създава условия на бизнеса да работи. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който присъства вчера на откриването на инсталация за биогаз
.
ДПС e партия, която предоставя власт
ДПС не заслужава обвиненията, че преяжда с власт, защото внимателният анализ на последните 24 години показва, че партията предоставя власт.
.
Михаил Миков: Да си върнем славата на производител на храни
България трябва да си върне славата на голям производител на хранителни стоки ­ не само на селскостопански продукти, но и на готова продукция.
.
Откриха реставрирана крепост край Яйлата с протести
Гражданска инициатива за защита на културно-историческото наследство протестира при откриването на обновената, реставрирана и реконструирана крепост в местността Яйлата
.
.
Още новини
Харчим 1,8 млрд. лв. за армията до 2020 г.
.
Близо 1,8 млрд. лева да бъдат похарчени за отбрана и инвестиции за бойни самолети, бойни кораби и модернизация на Българската армия в следващите 6 години, предвижда стратегията за членството ни в НАТО в следващите години. Това каза служебният министър на обраната Велизар Шаламанов в интервю за предаването „Събота 150” по БНР. Той обясни, че на срещата на НАТО в Уелс е решено, че най-важните задачи занапред са развитието на въоръжените сили на страните от Източна Европа, пълната им интеграция в структурата на силите на НАТО и постигане на високооперативна съвместимост. Шаламанов посочи, че ще има ясна национална програма и ще бъде създаден орган за управлението є. „Предпочитам Българската армия да бъде превъоръжена, тъй като в последните 25 години не са правени планирани и целенасочени инвестиции”, добави Шаламанов.