monitor.bg
Събота 28 Март, 2015

МВР шефът повдигна темата при визитата си отвъд Океана
Бъчварова лобира пред депутатите в Отава за инвестиции в България
Канадският визов режим за българите е на път да отпадне, стана ясно по време на посещението на вицепремиера и МВР шеф Румяна Бъчварова в северноамериканската държава. „Работим за безвизов режим с Европа, в това число и България”, заявил министърът по гражданството и имиграцията на Канада Крис Алекзандър на срещата си с нея в Отава, информираха от силовото ведомство.
Бойко Борисов: Продажбата за 1 евро е нахалство
Законова промяна ще позволи на прокуратурата да разваля сделки, които са направени в ущърб на държавата. Това стана ясно вчера от изявление на премиера Бойко Борисов. Той обясни, че подобно изменение е било обсъждано на срещата му в четвъртък вечерта със синдиците на КТБ, на която присъстваха също представители на прокуратурата, ДАНС, МВР, МФ и Фонда за гарантиране на влоговете.
 
Държавата влезе в трезора, синдиците започват да отменят операции. Обмислят да съдят задочно Цветан Василев
Нови обвиняеми може да има по аферата „КТБ”. Възможността броят на подведените под отговорност за източването на банката да се разрасне беше анонсирана вчера от зам.-главния прокурор Борислав Сарафов. Заедно с финансовия министър Владислав Горанов, главния секретар на МВР Георги Костов, шефа на Фонда за гарантиране на влоговете Радослав Миленков,
Реабилитират завоя надясно на червено
Шофьорите да могат да завиват надясно, когато светофарът свети червено, предлагат депутати с промяна в Закона за движение по пътищата. Целта е да се улесни придвижването и да се намалят задръстванията. В момента на част от кръстовищата има отделна светлинна сигнализация, която позволява автомобилите да направят завоя, когато за движещите се направо и наляво свети червено. С поправката обаче това ще става и на места, където няма отделна светлинна сигнализация или знак.
.
Мирът на Балканите ще дойде, когато всички сме в ЕС
Мирът на Балканите ще дойде, когато всички сме заедно в ЕС. Това заяви премиерът Бойко Борисов след вчерашната среща с министър-председателя на Черна гора Мило Джуканович.
.
Режат окончателно джобните за бежанците
Бежанската помощ от 65 лв. месечно за всеки емигрант в лагерите е спряна от три месеца и вероятно няма да бъде подновена,
.
Агенцията по вписванията с ново ръководство
Елена Маркова смени досегашния шеф на Агенцията по вписванията Венцислав Спиридонов. До рокадата се стигна, след проверка, поискана от премиера Бойко Борисов.
.
Гимназистите със стаж и заплата
Учениците от професионалните гимназии ще започват да трупат стаж още от 11-и клас и ще получават възнаграждение за това.
.
„Тракиец” препълнен до критичната точка
Най-големият хасковски язовир „Тракиец” се препълни опасно близо до критичната точка. Водният обем застрашително приближава кота преливник,
.
Клаха тийнейджър при опит за грабеж
Ученик от пернишка гимназия беше наръган вчера при опит за уличен грабеж. Драмата се разиграла в центъра на миньорския град около 13,30 часа.
.
Близнаци занесоха 1 920 000 лева в село Микрево
30-годишните братя близнаци Благовест и Светослав Аспару­хови до живот ще помнят деня преди Благовещение. Младите мъже от ромската махала на село Микрево до Струмяни, Бла­гоев­градско,
.
Изхвърляме с 49 кг боклук по-малко от европейците
Българите изхвърлят с 49 кг по-малко боклук от средното количество в Европа. Това показват данни на Евростат за 2013 г. Според статистиката в ЕС един човек изхвърля по 481 кг смет
.
.
Още новини
Депутатите си търсят градинари
.
 
Озеленители си търсят депутатите. НС е обявило конкурс, за да подсигури поддръжката на тревата, цветята, храстите и дръвчетата пред сградата на жълтите павета. Освен това наетите градинари ще трябва да поливат цветята в саксиите пред бившия Партиен дом. За целта са заделени 15 000 лв.