0

Н а три континента - в Европа, Азия и Южна Америка, се състоя световната премиера на първия малък кросоувър на Volkswagen, наречен T-Cross. Новият модел е много важен за марката като истински глобален продукт. С него компанията от Волфсбург решително продължава офанзивата при високопроходимите автомобили, започната през 2015 г. с представянето на новия Tiguan, след това на T-Roc, появил се през миналата година и на третото поколение на Touareg, който дебютира през тази пролет.

На три континента - в Европа, Азия и Южна Америка, се състоя световната премиера на първия малък кросоувър на Volkswagen, наречен T-Cross. Новият модел е много важен за марката като истински глобален продукт. С него компанията от Волфсбург решително продължава офанзивата при високопроходимите автомобили, започната през 2015 г. с представянето на новия Tiguan, след това на T-Roc, появил се през миналата година и на третото поколение на Touareg, който дебютира през тази пролет.

Новият Volkswagen T-Cross е напълно нов модел и скоро ще завладее сърцата на потребителите на пазарите на три континента със своята комбинация от стил, практичност, гъвкавост, свързаност и икономичност. В много отношения новият T-Cross поставя нови стандарти в своя клас. Новият Volkswagen T-Cross е още по-компактен от T-Roc и от Tiguan, затова е по-подходящ за града. Така градският кросоувър се оказва идеален спътник в ежедневието и извън него.

Новият Volkswagen T-Cross е базиран на платформата MQB, като дължината му е 4,11 метра, а междуосието е 2,56 метра. Новият кросоувър ще се предлага на пазара у нас от пролетта на 2019 г. в три нива на оборудване - Basis, Life и Style. Дизайнът на новия T-Cross носи характерните белези на по-големите братя в офроуд семейството на Volkswagen, като в предната част се открояват детайли от Tiguan и Touareg, а фаровете за мъгла приличат на светодиодните светлини на T-Roc. В задната част откриваме нови С-образни светлини, свързани със затъмнен панел.

Вътрешно пространство на новия Volkswagen T-Cross има достатъчно място за комфортното пътуване на четирима възрастни човека, като задната седалка се регулира по дължина в рамките на 14 см. Серийното оборудване включва 6,5-инчов цветен дисплей на централната конзола, 4 електрически стъкла, светодиодни задни светлини, преден асистент с функция за аварийно спиране в града, асистент за запазване на пътната лента, 16-цолови стоманени джанти и електрически странични огледала. Багажното отделение на T-Cross варира от 385 до 455 литра в зависимост от положението на задната седалка, а при сгъване на задната облегалка изцяло или частично, се отваря пространство за товарене с обем до 1281 литра и равен под.

Първоначално новият Volkswagen T-Cross ще се предлага с три бензинови и един дизелов двигател. Базовият мотор е познатият 1-литров 3-цилиндров агрегат 1.0 TSI с максимална мощност 95 к.с., съчетан с 5-степенна механична скоростна кутия. Същият двигател ще се предлага и в по-мощна версия със 115 к.с. в комбинация с 6-степенна механична трансмисия. Като опция за него ще се предлага и 7-степенна автоматична трансмисия DSG с два съединителя DSG. Най-мощният T-Cross ще се задвижва от 1,5-литров 4-цилиндров бензинов турбодвигател 1.5 TSI със 150 к.с. Единственият дизелов мотор ще бъде 1,6-литров 4-цилиндров агрегат с мощност 95 к.с. Всички двигатели отговарят на най-новите стандарти за емисии Euro 6d-TEMP.