monitor.bg
Вторник 11 Септември, 2012
Брат и сестра на 4 и 11 години, се опипват онлайн
Детски секс в ask.fm втрещи тийнейджъри
Педофил от Търговище зарибявал хлапета да танцуват голи пред камера. Ученици настояват - затвор за изрода

.
Сайтът е най-популярен сред пубертетите

 
Сайтът ask.fm е регистриран на името на Оскар Лиепинс от Ask.fm ООД с адрес в латвийската столица Рига. В глобалния ранкинг на Alexa.com на сайтовете в интернет страничката заема изключително престижното 493-то място. Най-популярна е в Уругвай и Аржентина, където в класациите е съответно на 25-о и 32-ро място. В Европейския съюз е най-актуална в България. Тук тя е на 56-а позиция - преди сайтовете на microsoft и paypal, на мобилните оператори, на телевизиите, вестниците и радиата. В системата за отговори и въпроси има възможност за видеоотговор. Там отговарящият прави видеопослание, което остава записано в сайта и може да бъде гледано и по-късно на запис. Точно тази лесна технология без необходимостта да се търси хостинг или сайт за видеосподеляне прави записа на видео “детска работа”.
.
Перверзникът арестуван след 600 сигнала в ГДБОП

 
Възмутени подпалиха интернет страницата на антимафиотите

600 сигнала за стряскащите клипчета са изпратили възмутени граждани до страницата на ГДБОП, научи „Монитор”. Съобщенията са били както от възрастни, така и от деца, гледали гнусните кадри. Системата веднага е била задействана и достъпът до видеото е спрян. В 15 часа вчера Станимир е бил арестуван и

ДО КЪСНО ВЕЧЕРТА БЕ РАЗПИТВАН

в полицията. От МВР заявиха, че днес ще дадат повече подробности по разследването на случая.

Станимир е общителен потребител на интернет и има профили в доста сайтове за запознанство и социални контакти, показа проверка на “Монитор”. Ако не става въпрос случайно за открадната самоличност, той е роден на 24 януари 1983 година. В обява за работа мъжът е посочил, че е

ЗАВЪРШИЛ ТЕХНИКУМ ПО СТРОИТЕЛСТВО

в Търговище през 2001 година със специалност “Облицовки и настилки”.

Има профил във „Фейсбук”, където събира приятели от цял свят, като някои от профилните снимки са на деца. В списъка му обаче има и старши експерт от образователния инспекторат в Търговище и възпитателка от училище за деца с намалено зрение.  С хлапетата си общува и в aha.bg, където средната възраст на потребителите рядко надхвърля 10-11 години. В също пуберския tupalki.com присъства с никнейм donfon.
.
Ученици поискаха затвор за изрода
Гнусният клип предизвика бурни реакции на възмущение у тийнейджърите. “Отиваме, намираме го и да му отрежем патката!” – тази реплика на младеж в общи линии обобщава идеята какво би направила интернет общността, ако спипа Станимир преди полицията.

Не искам, не мога просто да повярвам – такава е реакцията на 17-годишния Райчо Райчов, който поддържа блога “Райчо иска да знае”. Точно тийнейджъри като Райчо и приятелите му звънят на 112 и пишат мейлове до всички медии и институции през нощта срещу понеделник да бъде спрян акаунтът с детското порно. “Честно, нямам думи, с които да опиша видяното от мен тази вечер, мога да кажа само две неща. Дано на децата им бъде нает психолог, а другото е да намерят този изрод, който е накарал милите деца да направят нещо подобно, и да го затворят. Но мисля, че това няма да се случи, все пак се намираме в България. Приятни сънища,българи перверзници.”

Само за няколко часа пък няколко хиляди души се включиха в групи във „Фейсбук” под мотото “Да спрем Ask.fm” или “Да спрем детската порнография в Ask.fm”.
.
.
.
.
България: други материали
.
Анкета
трябва ли да слагаме коланите на задните седалки в автомобила?
да, задължително
спасяват само когато се кара до 80 км./ч
не
кат само си търси начин да глобява