monitor.bg
Вторник 29 Май, 2012
Пренасочваме неусвоените средства по други програми
?200 млн. от Европа ни пазят от бедствия
С парите ще се укрепва инфраструктурата

Александър Петров
Вътрешният министър Цветан Цветанов и еврокомисар Кристалина Георгиева успокоиха жителите на Дивотино.
.
Искат 1000 лв. за започване на ремонт
За да започне ремонт на порутена къща с отпуснати от държавата пари, стопаните й трябва да заплатят 1000 лева за изготвянето на проект, който да е одобрен от специалист. Той се прави, след като оценителната комисия е минала през имота и е описала щетите и размера на парите, които ще се дадат за ремонт. Сумата от 1000 лева обаче притеснява хората в Дивотино, които са категорични, че няма как да подсигурят тези пари.

„Аз съм сама с мъжа ми, а той е инвалид. Всичките ни пари отиват за лекарствата му. Няма откъде да взема 1000 лева”, оплака се вчера баба Иванка. Заради финансовите затруднения вътрешният министър призова фирми и инженери да изготвят проектите безвъзмездно и да спестят поне този разход на пострадалите хора.
.
Раздават по-рано пенсиите в Пернишко
Пенсиите в пернишкия район ще бъдат раздадени по-рано. Това обяви вчера в Дивотино социалният министър Тотю Младенов.  „Говорил съм с шефа на НОИ пенсиите да бъдат изплатени до понеделник – 4 юни, за да могат хората да си подпомогнат и да са по-спокойни”, заяви Младенов от импровизираната трибуна пред читалището в Дивотино.

Тотю Младенов съобщи още, че в кметството на Дивотино са били изпратени социални работници, които събират молби за помощ от пострадалите. До вчера били събрани около 570 подобни молби.
.
Червен депутат взриви „Фейсбук” с мнение за земетресението
Статус във „Фейсбук” на червения депутат Антон Кутев във връзка с трусовете в Перник взриви социалната мрежа. „Земетресението събори няколко комина и един селски мост. Стотина къщи се напукаха. Защо това се превръща в единствената национална тема? Помагаме на хората с напуканите къщи (нали за това е държавата) и продължаваме напред! Защо е този шум? Човек ще си каже, че си нямаме сериозни проблеми в тази държава, та се занимаваме с измислени”, е написал на стената си на 24 май избраникът. Позицията му предизвика незабавна вълна от недоволство. „Срам ме е да го чета това, което си написал!”, е най-честата реплика под статуса. Вместо да се извини за написаното, обаче Кутев се обърна към възмутените с друг арогантен коментар.
.
.
.
.
Анкета
трябва ли да слагаме коланите на задните седалки в автомобила?
да, задължително
спасяват само когато се кара до 80 км./ч
не
кат само си търси начин да глобява