monitor.bg
Четвъртък 15 Март, 2012
Прополисов вазелин успокоява херпеса
Пролетта може да събуди спящата инфекция

Вирусът на херпеса се предава при интимен контакт.
.
Схема за хомеопатия

 
С помощта на хомеопатичните средства справянето с неприятната и упорита херпесна инфекция е доста бързо и успешно. Примерна схема:

Rhus toxicodendron 5 СН е може би най-важното средство при херпес. От него се  приемат по 5 зрънца през първия ден на всеки два часа, през втория ден 5-6 приема по 5 зрънца и после 4 пъти по 5 зрънца до стихване на болките и явно подобрение.

Топло или студено - проверете дали болката се облекчава от топло или от студено. Ако е от топло, наложете болното място с грейка, увита в хавлиена кърпа, или с памучно парче, потопено в гореща вода, и сменяйте редовно. Ако болката затихва от студено, използвайте студен компрес или блокчета лед, поставен в найлонова торбичка.

Ако болките се подобряват от топло, много вероятно е да помогне Arsenicum album 9 CH. Приема се 3-4 пъти дневно по 5 гранули. Aко помага студено, вашето лекарство сигурно ще е Apis 9 CH. По същия начин – 3-4 пъти дневно по 5 гранули.
.
Минерална терапия

 
Веса Георгиева

Вирусна инфекция или стрес – това често са факторите, които улесняват появата на болезнените херпеси, които се пълнят с течност и се превръщат в неприятни ранички по устните. След тях остават грозни следи понякога седмици и дори месец, след като болното място е заздравяло.

Отслабналата имунна система „пуска” вируса в организма. Малко хора обаче знаят, че и натрупването на вредни вещества и отпадни продукти отслабва защитните сили. Ето защо тялото се нуждае от подсилване на имунитета, но и от „стимул” за прочистване. За това помага комбинирането на хомеопатичния препарат инфлуцид, който предотвратява размножаването на херпесните вируси, помага и за излекуването им с Шуслерова сол №10. Тя прочиства и подпомага изхвърлянето на вредните вещества през  отделителната система. Към терапията трябва да се включат и сол №3, която помага на имунната система да обезвреди вирусите,  и сол №8, която лекува мехурите, пълни с течност. Солите се приемат разтворени във вода. Пият се  по 3 таблетки от всяка на всеки час, докато се усети подобрение. После - 2-3 дни само сутрин и вечер. Заедно с това на едни час се приема по таблетка инфлуцид в продължение на  3-4 дни, а след това за месец по 3 таблетки на ден.
.
Помощ от природата

 
Ударни дози витамин С

В преходния сезон е добре да пием ударни дози витамин С.  Например  по 4 ампули от половин грам витамин С – с тях ще си набавим дневна доза от 2 грама. Витамин С е мощно  противовирусно средство и, ако се пие редовни и в в добра доза, може да потисне развитието на много вируси, включително и този на СПИН.

10 зрънца Vaccinotoxinum

Ако вече ви се е случвало да преживеете херпесна инфекция, познавате началните симптоми и усетите мравучкане, дискомфорт в засегнатия участък, не се бавете и вземете една доза – 10 зрънца Vaccinotoxinum. Малко по-късно прибавете и Еngystol (хомеопатичен имуномодулатор) – в началото може да се взема по 1 таблетка през 15 минути първите два часа и след това се преминава на поддържаща доза 3 пъти по една таблетка дневно.

Полезни са компресите със сребърна вода и намазването с пропописов вазелин на засегнатия от херпес участък.


 
Екстракт от алое

Алоето е ценен имуностимулатор. Редовният му прием  подкрепя имунната система в борбата срещу вируса. От него се взема колкото грахово зърно с малко вода всяка сутрин. Или се пие сок от алое – 3 пъти дневно по 1 супена лъжица.

Детоксикация по пълнолуние

При първа възможност изчистете организма от натрупаните шлаки и отрови. При пълнолуние, направете детоксикация. Доброто пречистване на организма осигурява безценна подкрепа на имунната система. То е важно за закрепване на лечебните резултати.
.
.
.
.
Анкета
трябва ли да слагаме коланите на задните седалки в автомобила?
да, задължително
спасяват само когато се кара до 80 км./ч
не
кат само си търси начин да глобява