monitor.bg
Събота 8 Октомври, 2011
Любимци
Дребосъкът Айнщайн е най-малкото конче в света
След година мъникът ще получи признание от „Гинес”

.
Animal planet
Гигантска костенурка радва стопаните си


 
Британката Санди Браун дели своя дом с питомец, който може да надживее не само нея самата, но и децата и дори внуците є – гигантска костенурка.

„В приюта за животни ми казаха, че костенурките ядат трева ­ разказала Санди. – Помислих си, че това е подходящо за нас”. И наистина, костенурката се оказала много полезно животно – сега Санди и нейният съпруг не трябва да косят тревата, тъй като костенурката я изяжда. Черупчестото животно, което всички наричат Малчуган, е доста едро, тежко и е на 40 години. То живее в собствена къща с лампи за нагряване, в задния двор на къщата, където семейство Браун разполага с басейн, поляна и игрална площадка за внуците. Те обожават Малчуган и често се возят върху него – черупката му носи товар до 45 килограма. Наскоро дори се наложило дворът да бъде ограден, защото само за три седмици Малчуган два пъти успял да избяга, а връщането у дома на едрогабаритната костенурка се оказало трудна задача.

Овца се мисли за куче


 
Шестмесечната овца Джек е толкова убедена, че е куче, че може по команда да се изправи на задните си крака, да донесе хвърлена пръчка и дори се опитва да лае. Овцата живее в неголяма ферма в графство Шропшир, Англия, собственост на Елисън Сайнстед и нейния приятел Саймън. Джек излиза на разходка, вързана с повод и носи нашийник. Историята є е интересна – отначало тя била твърде хилава. Елисън и Саймън я взели у дома, за да я хранят, а тя се привързала към кучето им. Спаньолът веднага проявил интерес към агънцето и скоро те почнали да спят в една кошница. От този момент Джек е убедена, че е куче , не признава другите овце за свои събратя и се държи с тях като пазач. Опитва се да ги командва и ги гони към ограждението. Така се отнася и с патиците. А неотдавна Джек дори се научил да скача през обръч не по-зле от всяко дресирано коли.

Зоотелепат спаси кобила от депресия


 
Защо тъгува кучето? Каква е причината за пакостливото поведение на вашия котарак? На тези и много други въпроси около поведението и здравето на домашните любимци могат да отговорят хората, които умеят телепатично да общуват с животните. Доказателство за това е историята с кобилата Дъсти. Нейната стопанка Джейд Голо от Калифорния се грижила и я хранила добре, но Дасти внезапно се разболяла. Престанала да яде и да пие, отслабнала, появили се проблеми с дишането. Опитите на ветеринарите да я излекуват завършили неуспешно. Помощ оказал Джим Уорсли, който телепатично общува с животни. Джейд решила да опита и позвънила на Уорсли, който веднага се съгласил да помогне. За целта не трябвало дори да навестява кобилата, всички телепатични сеанси се провеждали по телефона. След първия сеанс Дъсти хапнала и пийнала малко вода, а още след седмица от болестта нямало и следа, кобилата натрупала килограми и отново станала жизнерадостна. Според Джим Уорсли Дъсти имала чисто психологически проблеми. Тя „разказала” на зоотелепата, че е разочарована от живота и не вижда смисъл от своето по-нататъшно съществувание, защото и нейната стопанка имала проблеми с работата. Джейд била поразена от чутото, защото то било истина! От този момент тя никога не забравя да приласкае своята любимка, независимо от всички проблеми, тъй като добре знае, че чувствата на конете с нищо не се отличават от човешките.
.
.
.
.
Анкета
трябва ли да слагаме коланите на задните седалки в автомобила?
да, задължително
спасяват само когато се кара до 80 км./ч
не
кат само си търси начин да глобява