monitor.bg
Събота 23 Юли, 2011
Любимци
Донският сфинкс - плешив, но изящен
Голи котки имали ацтеките, гледали ги и в Древен Египет

Голото им тяло е нежно като коприна и много топло.
.
Animal planet

 
За първи път: куче с 4 бионични крака
Едва навършил пет седмици златистият ретривър Наки заедно със своите братя и сестри се озовал изхвърлен на улицата. Зимата била сурова и лапичките му измръзнали в локва, която го” хванала” в леден капан.

Добри хора взели мокрото, треперещо от студ кутре и го отнесли в спасителен център за животни в Колорадо. Там лекарите ампутирали и четирите му лапи. Осиновила го ветеринарната лекарка Кристи Томлинсън. В началото Наки успявал някак си да се движи на останалата част от крачетата си. Но когато пораснал и натрупал килограми, започнал да изпитва болки при ходене, особено по твърда повърхност. И тогава Томлинсън научила за ортопедична компания в Денвър, основана от съпрузите Мартин и Ейми Кауфман, която изработвала ортопедични устройства за хора и животни. Трогнат от трагичната съдба на Наки, Кауфман създал биолапи за кучето напълно безплатно. Сега Наки не само играе с топка, но и често надбягва здравите кучета, които среща по време на разходка.


 

Пони – редовен посетител в австралийски бар
Десетгодишно пони доби тонус и желание за живот, след като срещна новия си стопанин Джеоф Търнър. Той не само се грижи за изхранването му, но и за развлеченията му. Така установил, че Хенри обича бира. Затова почнал да го води със себе си в любимия бар Логан в австралийското градче Сент Арно. Служителите в заведението не възразявали. И от този момент понито всяка събота получава по халба бира, а посетителите в бара го познават и винаги го посрещат с радост.


 

Инвалид се грижи за лъвове и тигри
Лъвовете и тигрите обикновено не са от животните, към които бихте искали да се доближите и още повече да ги погалите. Но не и за Джон Рейнке, който  прекарва времето си в компанията на огромния, почти два метра дълъг лъв Бондигер. Също както и Джон лъвът е инвалид и страда от неизлечима крехкост на костите. Джон го е отгледал от малък, работейки  в парк за екзотични животни в американския щат Оклахома. Джон изгубил и двата си крака в нелеп нещастен случай, когато се занимавал с екстремално скачане от мост, вързан с ластично въже. Падайки, мъжът счупил и двата си крака, увреждайки гръбначния стълб и редица вътрешни органи. С цената на неимоверни усилия за 5 години той успял отново да се изправи на крака, но съдбата отново му нанесла два сериозни удара. В началото заради инфекция се наложило да бъде ампутиран левият, а след четири години и десният. През 2006 г., когато все още имал един цял крак, Джон заедно със семейството си дошъл на пикник в Парка за диви животни в Оклахома. И от този момент неговият живот се променил. Започнал да прекарва дълги часове с животните, пътувайки до парка всяка седмица. През 2009 г., когато ампутирали и втория му крак, той така силно паднал духом, че само появата на тигърчето Тони и особено на лъвчето Бондигер успели да го върнат към живота. Сега Джон се грижи за нови питомци.
.
.
.
.
Анкета
трябва ли да слагаме коланите на задните седалки в автомобила?
да, задължително
спасяват само когато се кара до 80 км./ч
не
кат само си търси начин да глобява