monitor.bg
Събота 6 Март, 2010
Елитно бебе от тази порода струва около 3000 евро
Голата писана гризе кисели краставички
КАНАДСКИЯТ СФИНКС ИМА КЪСА КОЗИНКА ЗАД УШИТЕ И ПО КРАКАТА

.
Екстри

 
Шотландски териер стана любимец на САЩ
Енергичният шотландски териер Сади бил определен за най-хубавото куче на Америка, получавайки наградата на престижния Westminster Kennel Club.  Четиригодишната къдрава брюнетка била коронована и обявена за „идеално съчетание на породни признаци и самоувереност". Сади изпреварила останалите 2500 претенденти и победила в 134-годишното нюйоркско догшоу. В конкурса Сади проявила своя боен дух. Експертите и съдиите се влюбили в нея от пръв поглед, независимо от това, че първоначално фаворити били едно твърде гласовито гонче и сговорчив съсекс-спаньол.


 
Дългоух британец претендира за рекорд
Британският дългоушко Ралф претендира за титлата най-голям заек на света. Той е на 12 месеца и тежи над 19 кг - колкото тригодишно дете. Предишният рекорд - 18 кг - принадлежал на майка му, зайкинята Еми. Бащата на Ралф, заекът Роберто, тежал 16 кг и бил дълъг почти метър. Стопанката на рекордьора Паулина Грант от Съсекс заявила, че за изхранването на дългоухия гигант й помагат съседите, защото задоволяването на заешкия апетит се оказало скъпо удоволствие. Все пак Ралф няма да бъде вписан в Книгата на рекордите на Гинес, тъй като е забранено да се определят рекордьори според теглото. Така законът не насърчава стопаните да тъпчат с лакомства своите питомци.


 
КОЖУХ ОТ ЧИНЧИЛА ЗА БОГАТАШКИЯ ПЕС
На вашия питомец му е студено през зимата? Днес изборът на различни модели топли дрехи за четириноги любимци е изключително богат. При желание (а главно възможности) може да зарадвате любимия си пес с луксозно кожено палто. Такива изделия предлага компанията Hartman & Rose. Тя е направила  шуби, изработени от кожи на чинчили и от персийски агнета. Цената на една може да достигне 150 000 долара. Производителите гарантират, че не само кучетата ще са на топло в разкошните шуби. Техните стопани със сигурност ще усетят горещи вълни от главата до петите при плащането на подобна сума.


 
Бамбуково легло за капризната котка
Много непретенциозни котки спят в краката на стопаните си, но някои просто „мяукат" за отделен креват. За шикозните писани обикновената кутия от обувки никак не е подходяща. Те  изискват нещо разкошно, което веднага да показва кой е стопанин у дома. Кралското ложе, в което дори невзрачното сиво коте ще се почувства като принц със синя кръв, е със сферична форма. Тя сякаш повтаря контура на тялото на спящата писана, а меката възглавница осигурява действително комфортен и безметежен сън. Креватът е изработен от екологично чист материал - бамбук.
.
.
.
.
Анкета
трябва ли да слагаме коланите на задните седалки в автомобила?
да, задължително
спасяват само когато се кара до 80 км./ч
не
кат само си търси начин да глобява