monitor.bg
Събота 21 Ноември, 2009
Love story
Анета - любов от втори път
Вече 37 години Сотирова е влюбена в съпруга си
.
Всяка година по същото време

Любовни бури омотаха Анета Сотирова и Тодор Колев.  Виновна за "бедствието" е пиеса на Бърнард Слейд в Малък градски театър "Зад канала". Всичко започва през 1982 г. и продължава до 1989г . 7 години двамата се прегръщат страстно в "Догодина по същото време", а спектакълът е събитието на родния "Бродуей". Днес чувствата им продължават, но във "Всяка година по същото време". Те пак са Дорис и Джордж, средностатистически американци, на които съдбата се усмихва и изпраща страстта - цял живот, но само веднъж в годината. Срещите им са изпълнени с любов, драматизъм и обрати, всичко това представено с деликатно чувство за хумор и дълбоки диалози и изиграно великолепно от двамата актьори.

.
Гневът на актрисата
Не всичко в семейството на Анета е вървяло по мед и масло. Преди 12 години тя и Борислав преживяват страхотна трагедия. Във Враца бяха заклани родителите на съпруга на актрисата. "Гневна съм, че в нашата страна не се спазват правила. Много се изписа и изговори по този случай. Убийцата, която помагаше на свекърва ми, е на свобода и делата се протакат, за да я изкарат невменяема. Тя не е такава. Аз се страхувам от нея. Семейството ми е страшно разстроено от тази трагедия. Такъв ужас трудно се преживява", признава Анета.
.
Пише роман “Криле от водорасли”
Анета е зодия Телец и е здраво стъпила на земята. "За мен животът е днес и сега. Не искам да се пренасям нито в миналото, нито в бъдещето. Важно е да умееш да изживееш мига... Работя на пълни обороти. Нямам минута свободно време. Имам Белослава, Дара, съпруг, когото обичам, мама е жива и е около всички нас. Мисля, че съм една щастлива жена сега. Трудно ми е да кажа дали ще бъде така утре. Най-важното в момента за мен е, че пиша роман, не автобиография. Той е за поколението на прехода. Кога ще го завърша, не знам, но заглавието му никога не бих променила, а то е "Криле от водорасли". И тук ще кажа едно стихче от Емили Дикинсън: "Да не измамиш мъдрата природа, като се трудиш неуморно, да бъдеш цвете, е дълбока отговорност."
.
.
.
.
Анкета
трябва ли да слагаме коланите на задните седалки в автомобила?
да, задължително
спасяват само когато се кара до 80 км./ч
не
кат само си търси начин да глобява