monitor.bg
Четвъртък 15 Октомври, 2009
Вода с морска сол и прополис спира хремата

.
Сок от моркови бетонира имунитета

 

Когато студът стесни кръвоносните съдове, имунната система изпитва силна нужда от подкрепа. Това е гаранция, че ще устои на атаката на вируси и бактерии и предната боева линия от защитници - белите кръвни телца, които посрещат вредителите, за да ги обезвредят, няма да оредее.

Имунната защита може да се подсили лесно особено в този сезон, когато има изобилие от пресни плодове и зеленчуци. Достатъчно е да подберем тези, които са особено богати на каротин, например морковите, както и други, които са с яркожълт и оранжев цвят. Те по естествен път увеличават количеството на имуноглобулините тип А в организма.

Морковът например е шампион по съдържание на каротин. В човешкия организъм той се превръща във витамин А, който е изключително полезен за имунната система.

Именно каротинът стимулира образуването на повече имуноглобулини тип А, които подобряват локалната защита на лигавицата както на носа, така и на гърлото.

Можем да направим и салата от стъргани моркови. Максимална полза ще има, ако добавим зехтин, олио или сметана. Защото мазнините подобряват усвояването на каротина.

Гаргара със сок от моркови помага при болки в гърлото и кашлица. Прави се на всеки 1 - 2 часа с прясно изцеден сок, който след това може да се изгълта. При кашлица към сока се добавя и мед, който облекчава пристъпите.

Каротин може да се купи в готова форма от аптеката. На ден са нужни 5 - 10 мг. Разбира се, прясно изцедените сокове имат предимство. Освен каротин те доставят ензими, минерали и микроелементи, които също са важни за имунната система.

Другото важно условие е краката на детето винаги да са сухи и топли. Особено ако стъпалата му се потят, набавете подходящи вълнени или термочорапи и подходящи обувки.

Ако краката вече са студени, смелете на ситно синап и го наръсете в чорапа. След това обуйте детето. Това ще затопли стъпалата и ще спре болестта.

Биотехнологии помагат естественият природен продукт да се преработи щадящо, за да се съхранят напълно хранителните и лечебните му качества.

Кравата отделя коластра непосредствено след раждането на телето. Количеството е достатъчно и за новороденото, и за нуждите на производството на хранителната добавка.


 

Коластрата почти не се обработва допълнително, само щадящо се суши, за да се запази пълният є природен потенциал, без риск от зарази. Тя се пастьоризира за 15 секунди при 72 градуса.

След това се суши чрез индиректна топлина при ниска температура от около 40 градуса, която гарантира съхранение на ензимите и на целия биологичния потенциал.

.
ОТ ПРИРОДАТА

 


 

Лайка и мед отпушват носа

Капки, приготвени с лайка и мед, спират хремата и отпушват носа на бебета и малки деца. Особено са подходящи при водниста хрема. Те могат да се приготвят в дома.  В подходящ съд се поставят 1 супена лъжица лайка, 1 чаена лъжица мед и 100 мл вода. Тази смес се вари на тих огън, докато течността остане наполовина. Прецежда се, изстисква се през марля или тензух. Капките се слагат  5-6 пъти дневно. Капят се по 3-4 капки в лявата и дясната ноздра.

Трайността на разтвора е един ден. Ако е необходимо, на следващия се приготвят наново. 


 

ХОМЕОПАТИЯ СРЕЩУ ИНФЕКЦИЯТА

Има хомеопатични препарати, които могат много да облекчат хремата.

Препаратът Euphorbium spray помага при запушен нос и ако хремата е минала във фазата на сгъстяване на секретите. Особено ако те са с характерен цвят, това е сигнал, че са се добавили и бактерии. В тези случаи се налага  3-4 пъти дневно да се впръсква от хомеопатичния препарат по 1-2 пъти и в двете ноздри.

Cinnabsin - това е комбиниран хомеопатичен препарат, таблетна форма, подходящ за водниста хрема. Приема се 3-4 пъти дневно по една таблетка.

Ако сълзенето на носа е в начална фаза, а секретът бистър, ще помогне Allium cepa 15 CH. Приема се 2-4 пъти дневно по 5 зрънца.

.
.
.
.
Анкета
трябва ли да слагаме коланите на задните седалки в автомобила?
да, задължително
спасяват само когато се кара до 80 км./ч
не
кат само си търси начин да глобява