monitor.bg
Събота 10 Октомври, 2009
Чисти белезите и бръчките се опъват
ГЕЛ ОТ ОХЛЮВ подмладява лицето
В козметичното студио използват ампули, у дома се мажем с крем
.
15 ГОДИНИ РАБОТЯТ ВЪРХУ ЕКСТРАКТА ОТ ПЛУЖЕК

През 1980 г. чилийското семейство Баскунан започва да отглежда индустриално количества охлюви, предназначени за износ за Франция. Един от собствениците на фермата, който е фармацевт, забелязва странен факт. Ръцете на работниците, независимо от тежката работа, са с нежни и гладки ръце. Нямат следи от наранявания, нито белези.

Той се досеща, че това се дължи на секрета, който оставят охлювите. !5 години са нужни за проучвания на лечебните му свойства и за патентоването на крем. Той е патентован от комисия на Световната здравна организация в Женева. Появява се за първи път на пазара в Южна Америка през 1995 г.

Днес охлювите се отглеждат в специални ферми,в екологично чисти условия и секретът им се събира със специална технология, без да се нараняват.

.
Крем на La Mer e с цена на подмладяващ лазер

Бурканче от най-скъпия в света La Mer струва 2100 долара и свършва за около месец. Така поддържането на лицето с вълшебния еликсир излиза колкото цената на съвременна анти-ейджинг процедура.

Кремът La Mer е тайната за вечна младост на Мерил Стрийп и Николет Шеридън. Мадона и Наоми Кемпбъл залагат на ReVive, който е малко по-евтин - 1500 долара.

Основната " суровина" идва от дъното на океана. Водораслите са вземат единствено от залива край Сан Диего. След това ферментират в продължение на 4 месеца и се обработват на ръка. Другата магия се крие в нова молекула, създадена чрез съвременните биотехнологии - кератиноцитен растежен фактор. Тя реорганизира 7 пъти по-бързо мъртвите кожни клетки отколкото обикновените кремове.

У нас тавана на цените бият Re-Nutriv Re-Creation на Estee Lauder, който струва 1950 лева и Cellular Radiance La Prairie с цена 1100 лева.

За да има ефект обаче, трябва да се маже поне 3 седмици. Вълшебният ефект идва срещу цена от около 2600 долара. Колкото модерните лазерни процедури за подмладяване и доста повече от инжекциите с ботокс или химически пилинг.

.
Седем биологично активни вещества заглаждат кожата

Секретът на земния охлюв съдържа 7 ценни биологично-активни вещества - алантоин, колаген, протеини, еластин, витамини, естествени антибиотици и гликолова киселина.

АЛАНТОИН - ускорява образуването на колаген и подмладява кожата. Успокоява и противодейства на възпаленията. Антиоксидантът забавя преждевременното стареене и активизира естествените оздравителни процеси.

ГЛИКОЛОВА КИСЕЛИНА - нежно отстранява мъртвите клетки, които запушват порите. Преминава клетъчната стена и помага за хидратация на кожата. 

АНТИБИОТИЦИ - секретът на охлюва има специфични антимикробни и анти бактериални свойства. Унищожава бактериите - ешерихия, коли, стафилококи и тези на акнето, които често предизвикват възпаления. Естественият антибиотик е по-ефективен от лекарствата, към които често се развива резистентност.

ВИТАМИНИ  - заедно с протеините екстрактът от охлюва е богат на вит. А, С, Е. Те защитават, обогатяват и омекотяват кожата. Витамин А подсилва клетъчните мембрани. Вит. Е е мощен антиоксидант, който намалява загубата на вода от клетките.

КОЛАГЕН И ЕЛАСТИН - обогатяват кожата с основните съставки на съединителната тъкан. Колагенът поддържа целостта на кожата. Знае се, че младата тъкан съдържа много разтворим колаген, който задържа водата и пречи на образуването на бръчки. С възрастта обаче съдържанието му в кожата намалява. Допълнителният внос на еластин поддържа  тонуса и тургора на кожата.

.
.
.
.
Живот: други материали
.
Анкета
трябва ли да слагаме коланите на задните седалки в автомобила?
да, задължително
спасяват само когато се кара до 80 км./ч
не
кат само си търси начин да глобява