monitor.bg
Четвъртък 8 Октомври, 2009
Лилия Абаджиева прави от Шекспир шоу

Снимка Театър "Зад канала".
Леонид Йовчев в монолога на съпругата в "Мяра за мяра"
.
СЦЕНА. Накратко за спектаклите и хората

“СФУМАТО” ПОСТАВЯ “ОБЪРНИ СЕ С ГНЯВ НАЗАД”

Театрална работилница "Сфумато" открива новия сезон с "Обърни се с гняв назад" от Джон Осбърн на младата режисьорка Йоанна Кастратович. Премиерата е на 9 октомври. В ролята на Джими Портър ще видим Тони Минасян, Гергана Данданова като Алисън, младият Благой Бойчев е Клиф, а Ирина Андреева - Хелън. Сценографията е на Димитър Шопов. 

ВЕЛКО КЪНЕВ ГОСТ НА ПАНАИР НА МЛАДИТЕ

За трети път Младежкият театър „Николай Бинев" става домакин на „Панаир на младите 2009" (9 до 15 октомври). Тогава ще бъде направен преглед на най-доброто от възпитаниците на театралните школи на Нов български университет, НАТФИЗ, от театрите в Габрово, Враца и Стара Загора. Във фестивала ще се предоставя възможност за близка среща на младите хора, готвещи се за професията „актьор", с големите творци Велко Кънев и Ицко Финци.

УБИЙСТВА В “АРМИЯТА”

Серийни убийства ще се развихрят в представлението на Театъра на армията "Десет малки негърчета"  от Агата Кристи, чиято премиера е на 10 октомври. В безсмъртната кримка ще вземат участие звездите на трупата - Тигран Торосян, Анастасия Ингилизова, Йоана Буковска, Иван Ласкин, Милен Миланов, Георги Новаков, Пламена Гетова, Юлиян Малинов (гост), Илия Добрев и Георги Кадурин. Режисьор е Красимир Спасов, сценографията и костюмите са на Марина Райчинова, музиката - на Андрей Дреников.

БРИТАНКА ГРАБНА “БУКЪР”

Британската кинокритичка Хилъри Мантел грабна най-престижната награда за белетристика - "Букър", за книгата си Wolf Hall. Историческият роман разказва за съветника на английския крал Хенри VІІІ Томас Кромуел. Паричната стойност на приза е в размер на 50 хил. лири, а освен това тя, както и останалите пет номинирани автори, ще получат 2,5 хил. лири за дизайнерско издание на книгата.

.
.
.
.
Анкета
трябва ли да слагаме коланите на задните седалки в автомобила?
да, задължително
спасяват само когато се кара до 80 км./ч
не
кат само си търси начин да глобява