monitor.bg
Събота 18 Юли, 2009
Дебютът на голямата актриса струвал 5 стотинки
Силви Вартан - историята на една любов
Певицата дава ръката си на двама мъже, но душата й пее с шума на Марица
.
5 ФАКТА

Илона, майката на Силви, била бедна сладкарка от унгарски произход. Ето как опитала да откаже брачната оферта на Жорж Вартан - наследник на зърнени търговец. "Аз не съм свободна и освен това вие сте много дребен". "Височината няма значение, помислете си за Наполеон", бодро отвърнал Жорж, гледайки я отдолу нагоре.

Скоро след като пристигнали в Париж, Силви и майка й виждат симпатично кожухче на витрината на един магазин. Стояли там половин час, но си дават сметка, че не е по джоба им. Два дни по-късно Илона Вартан се връща с кожухчето и го подарява на дъщеря си, пресметнала, че ако в продължение на седмица семейството яде само юфка, ще съберат пари за дрехата. С първия си хонорар Силви Вартан купува жакет на майка си.

Песента  La Plus Belle Pour Aller Dancer е написана специално от Шарл Азнавур за Силви Вартан. У нас парчето е известно като „Тази вечер аз съм хубава" в изпълнение на Богдана Карадочева. Преди няколко години Дони и Нети също се упражниха върху него.

През 60-те Вартан и Холидей са наречени „Златната двойка" на Франция. В свой шлагер Жилбер Беко ги споменава като пример за огромна любов. Лирическият герой се кълне Je serai ton Johnny/Tu seras ma Sylvie… („Аз ще бъда твоят Джони, ти - моята Силви")

Силви Вартан се врича на втория си съпруг Тони Скоти на 2 юни 1984 г. в Лос Анджелис. Присъстват само майка й Илона и синът й Дейвид. В САЩ Силви се чувства добре - има свободата на анонимността. Животът й е коренно различен и я вдъхновява за  книга - по почина на актрисите Виктория Принсипал и Ракел Уелч издава книга със съвети как да сме красиви и в добра форма „В занаят". Четивото е без аналог във  Франция. „В занаят като моя не бива да се занемаряваш", съветва Вартан.

.
.
.
.
Живот: други материали
.
Анкета
трябва ли да слагаме коланите на задните седалки в автомобила?
да, задължително
спасяват само когато се кара до 80 км./ч
не
кат само си търси начин да глобява