monitor.bg
Събота 13 Юни, 2009
Автомобили
“Хонда” докара на автосалона най-евтиния хибрид
“Инсайт” подля вода на “Тойота Приус” с по-тънка от $20 000 цена. У нас цените на екомодела стартират от 31 900 лв. без ДДС
.
Японски тандем е №1 по надеждност

Британското поделение на американската експертна компания J.D. Power публикува резултатите от поредното си годишно изследване за надеждността на автомобилите и задоволството на автомобилистите от тях. В него са участвали 15 700 анкетирани водачи, каращи 21 автомобилни марки, и 101 модела коли.

Резултатите от последното проучване показват, че японските автомобили отново започват да печелят челни места в класациите за надеждност. Тази година най-добре в анкетата на J.D. Power са се представили модели на тандема "Лексъс"-"Тойота". В раздела "Задоволство от продукта" хибридният кросоувър "Лексъс RX350" получи впечатляващите 835 от максималните възможни 1000 точки. Миналата година победител в същия раздел с 901 набрани точки бе също хибридната "Тойота Приус". Тази година двата произвеждани под обща шапка хибрида - "Лексъс RX350" и "Тойота Приус", оглавиха рейтинга по задоволство в своите класове.

В следващия раздел - за цялостния рейтинг на марката, за втора поредна година на първо място също се класира "Лексъс". След японската компания се нареждат "Хонда", "Мерцедес", "Шкода" и отново "Тойота". През 2008 г. за петото място успя да се пребори "Джагуар", но тази година британците бяха изместени в Топ-5 от "Тойота". В различните класове автомобили лидери са:

Най-добър градски автомобил “Тойота Айго”

Най-добър компактен модел “Хонда Джаз”

Най-добър представител на "Голф" класа “Шкода Октавия”

Най-добър среден клас модел “Тойота Приус”

Най-добър бизнес клас “Ауди А6”

Най-добър спортен модел “Мерцедес CLK”

Най-добър миниван “Ситроен С4 Гран Пикасо”

Най-добър кросоувър “Лексъс RX”

.
И “Джагуар” вади бюджетен модел

Бъдещият британски конкурент на "Порше Бокстър" се очаква да излезе на пазара през 2012 г.

"Джагуар" възнамерява да пусне нов бюджетен роудстър, който да наследи легендарния ретро модел "С-Тайп", разкри британското сп. "АутоЕкспрес". Двуместният открит компактен "Джаг" ще трябва да се противопостави на пазара на цяла плеяда прочути съперници, като "Порше Бокстър", "Ауди ТТ", "БМВ Z4", "Нисан 370Z" и "Мерцедес SLK".

Информаторите на "АутоЕкспрес" са разкрили, че босът Ратан Тата на индийската компания "Тата", която закупи "Джагуар" и "Ленд Роувър", вече е дал зелена светлина за възраждането на струващия около 40 000 паунда (към 46 300 евро) "Джагуар С-Тайп". Тегленият от 6-цилиндров мотор бюджетен "Джагуар" ще набира стотака за около 7 секунди.


 
.
.
.
.
Анкета
трябва ли да слагаме коланите на задните седалки в автомобила?
да, задължително
спасяват само когато се кара до 80 км./ч
не
кат само си търси начин да глобява