monitor.bg
Събота 21 Март, 2009
60-годишният Ради Милев търси 7 бона за билети
Наш супермен ще тича 1000 км в Ню Йорк
Ултрамаратонецът има 21 национални рекорда, поставени на 246-километровия Спартатлон
.
Шампионът продава филателните си колекции

За да събере заветните 7 бона, Ради Милев е готов да се раздели с уникалните си колекции от пощенски марки.  Заедно със съпругата си Маргарита са събрали марки, свързани с българската история. Първата сбирка е на тема „1300 години България". „Мисля, че бях първият, който заговори в страната за този славен юбилей на българската държава - това беше още през 1971-ва - спомня си бегачът на дълги разстояния. -  С нея участвах в една международна филателна изложба, където колекцията бе отличена с бронзов медал; по-късно тази наша разработка бе оценена по достойнство, получавайки близо 40 златни, сребърни и бронзови медала на световни, балкански и национални филателни изложби."

Втората им колекция е на тема „История на живописта". Ради се заема с нея, тъй като е изкушен и от рисуването. Тази сбирка е отличена с около 20 медала.

.
Състезанието в САЩ
Това е единственото бягане в света с такава продължителност.

В него участват най-добрите световни маратонци на многодневни бягания.

Голяма част от участниците го правят единствено с цел  поставяне на световни рекорди. (Бягането е лицензирано - постигнатите рекорди в ултрадистанциите и многодневните бягания се признават за световни рекорди. Голяма част от действащите в момента световни рекорди са поставени там.)

В тази надпревара състезателите се изчерпват до краен предел, опитвайки се да докажат превъзходството на духа над тялото.

Бяга се в парк в затворен контур с дължина една миля.

Забранена е употребата на всякакви медикаменти и болкоуспокояващи, по-силни от аспирин. (По всяко време организаторите и медицинските екипи могат да отстранят даден състезател.)

Метеорологичното време е много нестабилно, променливо, с чести валежи, бури и температури от 5 до 36 градуса.

Десетдневният маратон е съпътстван от 6-дневно бягане, което започва четири дни по-късно, а финалът на двете състезания е общ.

Десетдневното състезания се отразява от много медии.
.
Бяга с трикольор в ръка
Друго впечатляващо спортно-патриотично събитие е организираната от Ради Милев  щафета през 1993-та, когато в навечерието на 3 март група казанлъшки атлети пробягаха разстоянието от Кишинев до връх Шипка. "По време на лекоатлетическата щафета „По пътя на българското Опълчение" пробягахме 1100 км за 4 денонощия - разказва инж. Милев. -Бях поканил за участие и руснаци, и румънци, които ме питаха „Къде ще спим, къде ще се къпем?" Отговорих им, че това са излишни подробности, защото ще бягаме нонстоп - и те се отказаха. И така, от Скаковое поле край Кишинев, където е формирано опълчението, стартирахме само с колегите от казанлъшкия спортно-туристически клуб „15". Когато стигнахме Габрово и поехме нагоре към върха, едва се виждахме по тясната пътечка между преспите..."
.
.
.
.
Анкета
трябва ли да слагаме коланите на задните седалки в автомобила?
да, задължително
спасяват само когато се кара до 80 км./ч
не
кат само си търси начин да глобява