monitor.bg
Петък 30 Януари, 2009
Гай Ричи е отново в “Рокенрола”
С новия си филм англичанинът се връща към "Две димящи дула" и "Гепи"

Гай Ричи за пръв път залага на жена за главна роля в гангстерските си филми. В случая това е Тенди Нютън, която играе счетоводителка, мамеща безочливо руски олигарх.
.
Никакви "Съмнения" за Мерил Стрийп

5 номинации за "Оскар", 5 - за "Златен глобус", и 3 за БАФТА. Това е равносметката до този момент за един от най-коментираните филми през последните месеци - "Съмнения" на режисьора Джон Патрик Шенли, който сяда зад камерата за пръв път от 1990-а.

Основният коз на филма обаче не е името на режисьора, продуцента или сценариста. Това, което открои "Съмнения" сред останалите заглавия, е неповторимата Мерил Стрийп. 59-годишната актриса (80-а номинация в кариерата є за ролята є в този филм) просто е с класи над останалите си холивудски колежки и вместо да се лигави по партита и да създава суматохи около личния си живот, тя се концентрира върху екранните си превъплъщения.

В "Съмнения" Мерил Стрийп е директорка на католическо училище през 60-те години на XX в. - време, в което Вторият Ватикански събор извършва освежителни реформи в църквата. Героинята є не понася новия твърде либерален енорийски свещеник - "фриволен" според нейните разбирания тип, който дори си позволява от време на време да се смее. Докато тя тормози всички в училището, свещеникът се държи приятелски с учениците и най-вече с новопостъпилото първо чернокожо дете. Директорката решава, че той блудства с него. И атаката є започва…

.
ЕКРАН. ПО СВЕТА И У НАС

 

Мег Райън с пореден провал

Голямото завръщане на Мег Райън в света на романтичните комедии отново не се получи. Най-новият филм на актрисата „The Deal" отива директно на DVD, без да се извърти по киносалоните. Предните две продукции с нейно участие -My Mom's New Boyfriend и The Women, също претърпяха крах, втората даже є донесе номинация за "Златна Малинка". 47-годишната Райън е далеч от върховата си форма от „Безсъници в Сиатъл" и „Имате поща", категорични са специалистите. 

Том Селек чукна 64

Холивудската легенда Том Селек, любимец на няколко поколения киномани, навърши 64 г. Освен като актьор той се е изявявал през годините и като сценарист и продуцент. Незабравими за феновете му ще останат ролите му в "Трима мъже и едно бебе" и продължението "Трима мъже и една малка дама", както и най-вече в тв сериала "Магнум П.И.". Селек, чиято запазена марка са гъстите мустаци, се е снимал и в други тв сериали като "Приятели", "Адвокатите от Бостън" и "Лас Вегас". Актьорът е носител на наградите "Еми" и "Златен глобус" съответно през 1984 г. и 1985 г. - и в двата случая Селек е обявен за най-добър актьор в драматичен сериал, а именно "Магнум П.И." Малко известен е фактът, че заради обвързаността си с продуцентите на хитовия сериал Селек пропуска звездния си шанс - да изиграе Индиана Джоунс в едноименната трилогия. 

Дрю Баримор в търсене на супермен

Дрю Баримор отново е сама, защото не можела да намери достоен мъж. Актрисата искала да излиза на срещи само с идеални мачовци и не смятала да си губи времето с неподходящи за нея индивиди. "Вярвам, че няма правила. Мисля, че на определен етап нещо се случва и тогава вече не си склонен да приемеш или да дадеш по-малко от това, което иска сърцето ти, или по-малко от това, което заслужаваш", философски заключи Дрю. Преди време звездата, която се раздели през юли с актьора Джъстин Лонг, заяви, че не иска животът є да бъде управляван от мъж.

.
.
.
.
Анкета
трябва ли да слагаме коланите на задните седалки в автомобила?
да, задължително
спасяват само когато се кара до 80 км./ч
не
кат само си търси начин да глобява