monitor.bg
Сряда 4 Юни, 2008
Най-силните кучета влачат до 900 кг товар за минута
Питбули и булдоци мерят мускули като културисти
.
ТОП 8. Най-добрите състезатели по уейтпулинг
Американски питбултериер

Американски булдог

Американски стафордширски териер

Булмастиф

Ротвайлер

Санбернар

Аляскински маламут

Кавказка овчарка
.
Любимци. Новини за хората и техните приятели

 

VOLVO произведе колани за животни

Шведската компания Volvo, известна с вниманието си към въпросите на безопасността, започна кампания, призвана да повиши защитата на животните при пътуване с автомобил. Специалисти от голямата автомобилна компания разясняват защо е особено важно да не се оставят домашните питомци незавързани или без клетка по време на автомобилни пътешествия.

Освен риска от травми, който се увеличава значително при пътно-транспортни произшествия, животното може да нарани и дори да убие пътуващ в колата човек - та нали в момента на удара кучето или котката се превръщат в неуправляем снаряд, летящ из купето на автомобила с огромна скорост. Освен това изплашеният питомец е в състояние да изпохапе полицаите, спасителите и служителите на „Бърза помощ", а също да избяга на пътя, провокирайки нови аварии. Ето защо Volvo предлага широк набор от предпазни средства: от традиционните контейнери за пренасяне на животни, адаптирани за закрепване към коланите за безопасност, до защитни мрежи и екрани, разделящи предните седалки от задните. 

Електронен дресьор обучава на обноски

Ако сте решили да си вземете куче за домашен любимец, трябва да знаете, че всяко кутре трябва да се дресира. И това се отнася не само за големите песове, но и за миниатюрните декоративни породи. Не бива да мислите, че ако вашият домашен любимец е симпатично джудже, което е неспособно да навреди на когото и да било, значи не му е нужна дресировка. Това съвсем не е така. Разбира се, никой не ви предлага да обучавате чихуахуа за охрана на дома или за да ви защитава от бандити. Но въпреки това то има нужда от дресировка. И по-точно от елементарните правила за поведение. Иначе вашият любимец ще израсне като злонамерен хулиган, който ще ви създава неестествено големи за дребните му размери проблеми. И ако дресировката на кучето може да се повери на професионалисти, по-нататъшното затвърждаване на командите е задача на стопаните. И тук на помощ идва едно ново уникално устройство - електронен дресьор за кучета. Той ще ви избави от многократното повтаряне на командите, защото за да научи само една команда, кучето трябва да я отработва десетки пъти. Сега това може да става само с едно натискане на копчето. Всичко, което е нужно, е да запишете нужните команди с вашия глас. Наистина, електронният дресьор е предвиден само за 8 команди, но за обучението на домашния любимец на правилата на добрия тон това е напълно достатъчно. И ако ви се наложи да го оставите в хотел за кучета, той ще може да слуша вашия глас и да изпълнява команди, озвучени от вас, което значително ще облекчи неговите тъжни дни.

.
.
.
.
Анкета
трябва ли да слагаме коланите на задните седалки в автомобила?
да, задължително
спасяват само когато се кара до 80 км./ч
не
кат само си търси начин да глобява