monitor.bg
Събота 3 Май, 2008
Наследникът ще бъде показан 40 години след премиерата на първата генерация
“Форд” възражда легендата “Капри”
Спортното купе се цели в нишата на "Ауди А5" и "Фолксваген Сироко"
.
БЛЯСЪК

Снимки: Сп. "Ауто Експрес"

Британското сп. "Ауто Експрес" публикува ексклузивни снимки на нов суперпрототип на "Астън Мартин". Ако стигне до конвейера той със сигурност ще стане следващият автомобил на Джеймс Бонд. Според предварителната информация все още безименният шосеен болид има централно разположен 12-цилиндров V-образен бензинов двигател с мощност 700 к.с.


 
.
Преглед на последните модели

Престъпление и наказание

Бой с пръчки за стрийтрейсърите в Малайзия 

Властите на Малайзия обявиха война на стрийтрейсърите, които вилнеят все по-брутално по местните улици и булеварди. Манията по незаконните и много опасни улични състезания започна да набира сила покрай първото провело се през 1999 г. на пистата край Куала-Лумпур състезание от Формула 1. Специално за него край столицата бе построено и ново летище. Сега обаче местните власти се чудят как да изкоренят страстта на автомобилистите към незаконните гонки. За целта нарушителите ще бъдат наказвани с глоби от 1600 до 300 долара, ще биват лишавани от книжките, ще лежат до 10 години зад решетките и дори бъдат бити с пръчки. Специално за последното наказание екзекуторите вече тренират, упражнявайки се върху чучела.


ТРЕТИ СВЯТ

"Хюндай" също ще прави бюджетен модел

Шефът "Хюндай" Джейк Чан официално потвърди, че южнокорейската компания също ще качи на конвейера нов бюджетен модел, който ще е предназначен най-вече за пазарите в развиващите се страни. Народният "Хюндай" се разработва върху основите на модела "Гетц". По предварителните сметки на производителя цената на най-евтиния модел ще е между 5 и 6 хиляди долара. Засега бюджетният прототип е кръстен с кодовото съкращение RB. Той ще трябва да излезе на пазара през 2010 г.


Зелена вълна

"Пежо-Ситроен" разработва еко-двигатели

Компанията "Пежо-Ситроен" разработва нова фамилия от екологични и много икономични 3-цилиндрови мотори с обем 1 л, информира агенция Аутопрес.  Максималната мощност на еко-агрегатите ще варира от 70 до 100 к.с. Целта на френските инженери е да предлагат на пазара автомобили с емисии СО2 под 100 грама на километър. Новите 3-цилиндрови задвижващи агрегати ще се произвеждат в два нови производствени комплекса - дин във Франция и друг в Източна Европа. Френският комплекс ще бъде с годишен капацитет от 600 000 двигателя и ще започне да работи от 2011 година.

.
Топ 10. Хибриди на пазара

Сп. "Форбс" публикува рейтинга на най-популярни хибридни модела на пазара. За 2008 г. в челната петица са включени хибридните версии на:

1. Шевролет Малибу

2. Кадилак Ескалад

3. Мазда Трибют

4. Додж Дюранго

5. Лексъс LS 600h L

.
.
.
.
Живот: други материали
.
Анкета
трябва ли да слагаме коланите на задните седалки в автомобила?
да, задължително
спасяват само когато се кара до 80 км./ч
не
кат само си търси начин да глобява