monitor.bg
Събота 22 Декември, 2007
“Риндспийд” направи кабриолет за леководолази
Първият в света гмуркащ се автомобил ще бъде представен на автосалона в Женева през пролетта на 2008 г.
.
Преглед на последните модели

 

“Мазда 2” с 5 звезди от Euro NCAP

Новата “Мазда 2”, която бе избрана преди броени дни за Автомобил на годината в България и в Гърция, получи и максималните възможни 5 звезди за безопасност на пътниците в купето в последните краштестове на независимата европейска организация Euro NCAP, информира агенция “Аутопрес”. Освен “Мазда 2” в изпитанията бяха тествани  още “Дайхацу Материя”, “Хонда Сивик”, “Мерцедес C-клас”, “Рено Лагуна” и “Волво V70”. С по пет звезди бяха отличени още “Мерцедес С-клас”, “Рено Лагуна” и “Волво V70”. 

“Джи Ем” вкара 620 коня под капака на “Корвет ZR1”

Пресслужбата на “Дженерал Мотърс” разпространи в средата на седмицата първите официални снимки на бъдещия най-мощен и бърз представител от семейството на американската компания. “Шевролет Корвет ZR1” ще крие под предния си капак табун от 620 коня, с които разполага 8-цилиндровият бензинов V-образен мотор с обем 6,2 л и максимален въртящ момент от 807 Нютонметра. Суперкупето на “Джи Ем” набира стотака за 3,4 секунди и вдига до 320 км. в час. 

“Ситроен” сменя през 2009 г. компактния модел “С3”

Скици на следващата генерация на компактния модел “С3” на “Ситроен” бяха публикувани в последния брой на британското сп. “Ауто Експрес”. Освен с малко по-дълго междуосие бъдещият съперник на новото “Рено Клио” ще има и панорамен прозрачен покрив, с какъвто разполага и последната генерация на “Ситроен Пикасо”. Новият “Ситроен С3” е разработен върху платформата на “Пежо 207”. Серийното производство на бъдещия сериен компактен хетчбек с 3 и с 5 врати ще стартира през 2009 г.

.
Топ 10. На автомобилните цветове

Кои са най-модерните за годината автомобилни цветове? Отговор на този въпрос дава ежегодното традиционно изследване на компанията “ДюПонт”, която е основен производител на автомобилни бои в света. При това експертите на американската компания със звучно френско име изучават предпочитанията на автомобилистите в различни части по света. Според тях основната тенденция на 2007 г. е отказът на болшинството от шофьорите от сребристrs цвят, който беше световен лидер през последните 7 години. Експертите на “ДюПонт” смятат, че сребристото се е приемало като символ на благородството и на среброто. Само че - твърдят спецовете на американската компания, модата и стилът на живота в момента вече имат друг приоритет - минимализма и скромността, които се изразяват с избора на белия цвят. Именно поради тази причина в болшинството от основните автомобилни пазари най-много се харчат боядисаните в бяло или черно автомобили, за разлика от сребристите коли, които са вече на втори план.

На второ място в световен мащаб излизат определяните като сексуални цветове, при които се преливат различни нюанси - черно с добавка от синьо или перлено бяло. Изследването на “ДюПонт” за 2007 г. разкрива още, че европейците си остават определено най-консервативни по отношение на избора на цвета на автомобила. А ето и рейтинга на предпочитанията на автомобилистите в три региони по света:

Европа:

  1. Черен - 25%

  2. Сребрист - 22%

  3. Сив - 21%

  4. Син - 12%

  5. Бял - 8%

  6. Червен - 6%

  7. Бежов - 2%

  8. Зелен - 2%

  9. Жълт - 1%

10. Други - 1%

САЩ:

  1. Бял - 19%

  2. Сребрист - 18%

  3. Черен - 16%

  4. Червен - 13%

  5. Сив - 12%

  6. Син -. 12%

  7. Бежов - 5%

  8.  Жълт - 3%

  9. Зелен - 2%

10.  Други - под 2%

Япония:

  1. Бял - 24%

  2. Сребрист - 22%

  3. Черен - 19%

  4. Сив - 14%

  5. Син - 5%

  6. Бежов - 1%

  7. Червен - 1%

  8. Виолетов - 1%

  9. Зелен - под 1%

10.  Други - 12%

.
Моят избор

Откритият “Джагуар XKR” бе избран за най-добър автомобил в категорията кабриолети от читателите на българското издание на сп. “Плейбой”. Наградата бе връчена на 18 декември на специална церемония в столичния хотел “Кемпински Зографски”.

.
.
.
.
Живот: други материали
.
Анкета
трябва ли да слагаме коланите на задните седалки в автомобила?
да, задължително
спасяват само когато се кара до 80 км./ч
не
кат само си търси начин да глобява