monitor.bg
Сряда 16 Май, 2007
“Стилмет” отвори логистичен център за 3 млн. лв. в Пловдив

.
“Стомана” купува 50 дка терен във Варна

Следващата голяма инвестиция на "Виохалко" ще е откриването на завода за арматурно желязо в Перник, каза Антон Петров, представител на гръцката компания в България. Водим преговори за закупуване на терен от 50 дка в промишлената зона на Варна, където ще се изгражда логистичен център за продажба на черни метали на "Стомана" АД. Това ще е втората ни база в града, след тази на "Стилмет". По предварителни разчети инвестицията ще е между 6 и 10 млн. лв. До една година проектът трябва да бъде завършен. Проучваме възможностите за откриване на логистични центрове и в Русе и Бургас, уточни бизнесменът.

През април гръцката групировка откри нови мощности за производството на уникални алуминиеви профили, използвани широко в строителството - линия за екструзия на алуминий и вертикалната инсталация за електростатично прахово боядисване.

"Виохалко" планира да вложени 10 млн. евро за започване на производството на ПВЦ-дограма у нас. "Стилмет" разработва и нова архитектурна система за височинно строителство. През есента в София групировката ще открие своя най-голям дистрибуционен център на Балканите.

.
.
.
.
Анкета
трябва ли да слагаме коланите на задните седалки в автомобила?
да, задължително
спасяват само когато се кара до 80 км./ч
не
кат само си търси начин да глобява