monitor.bg
Събота 5 Май, 2007
Как се прави усмивка според Румяна Маринова
От 150 до 350 лева са минималните цени за различните видове избелване на зъби

.
Новите технологии

 

В домашни условия - прави се със специални шини, напълнени с медицински гел, които се поставят за удобство през нощта. Те трябва да престоят поне 6 - 8 часа. Цената на процедурата с медицинската консултация е 150 - 200 лева в клиника Biodent. 

Избелване с гел и специална лампа в специализирания кабинет на клиниката излиза по-скъпо - около 350 лева. Но е по-бързо и се следи стриктно от лекарски екип. 

При умъртвен зъб - случва се дори при най-младите. В този случай се налага допълнителна процедура - пълнене за зъба със специална паста. В противен случай, той ще остане тъмен на фона бялата усмивка.

Пломбите са вторият капан при избелването. Те остават в стария цвят. Затова трябва да бъдат сменени задължително според новия, предупреждава д-р Катя Славова от Biodent.


 
.
Преди избелването
Почистване на зъбния камък и налепите от храни, напитки и цигари. Колкото и добре да се мият зъбите, тези налепи остават. Съвременните технологии за отстраняването им са безболезнени и не нарушават емайла. Процедурата се прави два пъти годишно.

Полиране - Румяна Маринова препоръчва съвременния метод airflow с прахови частици и водна струя под налягане. Освен здравословния ефект, оставя и красив гланц.

Независимо кой метод на избелване ще изберете, задължително е то да става под контрола на стоматолог, за да избегнете неприятните странични ефекти, до които води самолечението.

.
.
.
.
Живот: други материали
.
Анкета
трябва ли да слагаме коланите на задните седалки в автомобила?
да, задължително
спасяват само когато се кара до 80 км./ч
не
кат само си търси начин да глобява