Oще едно кръгово на пътя Пазарджик-Пловдив

Диана Варникова - сряда, 13-09-2017 - 13:26

Още едно кръгово се планира да има по пътя Пазарджик-Пловдив-на разклона при село Мало Конаре, след като местните жители направиха подписка и я изпратиха до компетентните органи.

Областната дирекция на МВР е дала положително становище, а последната дума ще има Агенция“ Пътна инфраструктура“, която трябва да се произнесе дали да се прави кръгово на кръстовището за Мало Конаре и Огняново. Инициаторите се аргументираха  с тежкия целогодишен трафик по този път и многото инциденти, които стават на сегашното нерегулирано кръстовище - най-вече заради неспазване на предимство и превишена скорост. Освен това от двете страни на кръстовището се намират автобусни спирки и ползващите обществения транспорт са застрашени от профучаващите с голяма скорост автомобили по главния път. Едно кръгово ще принуди МПС-та да преминават със значително по-ниска скорост. Преди 4-5 години кръгово кръстовище бе изградено на разклона за село Цалапица в пловдивската територия, след като на това място ставаха немалко пътни инциденти, някои от които и фатални. Жителите на пазарджишкото село Мало Конаре се надяват от пътната агенция да реагират положително на тяхното предложение и новото кръстовище да стане факт. 

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.