Закопчаният крал лични данни

Арестуваха издирван с червена бюлетина

МАРИЯ КАДИЙСКАТА - петък, 25-09-2015 - 14:44

Арестуван е издирваният от Интерпол с червена бюлетина за кражба на лични данни Калоян Драгиев. Това е станало по искане на Окръжна прокуратура-Стара Загора с определение на съда. Драгиев е задържан след искане от съдебните власти на САЩ, в което са посочени обвиненията, заради които се издирва, и законите, които е нарушил -  кражба на лични данни в 99 случая, банкова измама, използване на средства за неправомерен достъп -18 случая, притежаване на средства за неправомерен достъп и други, като максималното предвидено наказание е 30 г. затвор. Декларирано е намерението на съдебните власти на САЩ да искат екстрадиция на Драгиев.
Посочени са две валидни заповеди за задържане, издадени на 19 октомври 2011г. от Второинстанционен съд в област Whitfield, щата Джорджия, САЩ и на 29 февруари 2012 г. от Окръжен съд на Източен окръг на щата Тенеси, САЩ. Искането съдържа описание на фактите по случая, включително време и място на извършване на престъпленията.
Окръжният съд в Стара Загора е преценил, че Драгиев може да се укрие и е наложил мярка „временно задържане“ за 60 дни преди процедурата по екстрадиция.