Дронове окупират Пловдив

Ели Крумова - петък, 25-08-2017 - 13:57

Показват безплатно най-зрелищните дрон филми в рамките на втория ежегоден „DroneUp” на Римския стадион

Дронове окупират центъра на Пловдив за три дни. Това ще се случи по време на втория „DroneUp“ международен филмов фестивал, който започна в петък и продължава до неделя, 27 август. Организаторите на събитието искат да покажат на пловдивчани и гостите на града безплатно най-красивите и зрелищните дрон филми, снимани из целия свят, съобщи организаторът Петьо Петков.

Голямата изненада на фестивала тази година ще бъде именно в петък и събота. Тогава DroneUp ще обърне нещата с главата нагоре и ще предостави възможността да се гледат филми от небето с поглед към небето. С подкрепата на община Пловдив ще бъде опънат 13-метров вертикален екран, така че гостите на фестивала ще могат да гледат дрон филмите под един уникален ъгъл. 

Огромният 13-метров екран на Главната е първи по рода си в света, съобщиха от общината. Екранът е вертикален, вместо хоризонтален. Ще бъде издигнат на 5,5 метра от земята и ще бъде буквално като покрив над хората. Целта е да се покажат филми, снимани от небето с поглед към небето. За удобство ще бъде засята истинска трева, така че хората да могат да седнат, за да гледат красивите филми.

Участващите филми са 34 на брой от 29 държави, разпределени в 6 категории – градове, природа, разказ и история, пътуване и култура, екстремни и диво и България. Победителите във всяка една от тях ще получат пътуване от организаторите на фестивала до Фарьорските острови и Гренландия, където да снимат.

Откриването на 25 август от 19.30 часа ще бъде едно завладяващо шоу с музика и танци, обещават организаторите. Публиката ще има възможност да гласува онлайн за най-добрия филм.

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.