Целта е да се съберат минимум 1000 автомобила Ford, които заедно да изминат 3,2 км в колона.
Сборният пункт е на 4 юни в началото на Северната скоростна тангента

Над 1500 човека се записаха за рекорда на Гинес с Ford

Денислав Стоянов - сряда, 01-06-2016 - 14:00

„Мото-Пфое” и партньорите са осигурили атрактивни награди за участниците

Подготовката за Гинес рекорда на Ford върви с пълна сила, участниците откликват с ентусиазъм и се подготвят за големия ден. До момента над 1500 човека са се регистрирали на сайта ford.bg/record. В рекорда за най-дълга колона от автомобили Ford ще се включат различни и дори по-екзотични модели като Taunus, Probe, Mercury, Granada, Maverick, Cougar и икони от ранга на Model-А от 30-те години, и класически Mustang. Колоната ще се води от рали пилотът Крум Дончев, който ще шофира изцяло новия Ford Mustang. Сборният пункт е на 4 юни в 9 часа в началото на Северната скоростна тангента на Софийския околовръстен път с вход от бул. „Ботевградско шосе”, посока село Мрамор. Всички водачи следват да имат валидно свидетелство за управление на МПС.

Колоната ще се води от рали пилотът Крум Дончев, който ще шофира изцяло новия Ford Mustang.

За участниците в това мащабно начинание, освен вълнението и гордостта от поставянето на световен рекорд на Гинес, са предвидени и редица подаръци и изненади от организатора „Мото-Пфое” и партньорите на събитието. Всеки автомобил ще получи карта Save and drive за отстъпка от гориво и от други услуги на обектите на OMV, а няколко късметлии, изтеглени чрез томбола, ще имат възможността да спечелят талон за безплатна автомивка. Партньорите от McDonald’s са предвидили за всеки участник талон за чийзбургер и картофки, които ще могат да се получат до 31 юли във всеки ресторант от веригата. На място, чрез томбола ще се разиграват и атрактивни фирмени подаръци. А за радост на най-малките посетители ще присъства и знаменитият клоун Роналд Макдоналд. Търговската верига „Метро” ще предостави възможността на трима участници да спечелят чрез жребий кулинарен курс по избор в „Метро Академия” и още трима да си тръгнат с подарък бутилка Cavanza от чилийската изба „Санта Рита” – Метро Вино на годината 2016.

В рекорда за най-дълга колона ще се включат дори икони от ранга на Ford Model-А от 30-те години.

„Мото-Пфое” осигурява на участниците пълен безплатен технически преглед в оторизиран сервиз на Ford, който ще може да се ползва в рамките на следващите 6 месеца. Голямата награда за един от присъстващите, изтеглен в томбола, ще е спа-уикенд за двама в Банско с новия Ford Edge. В Интернет пространството се върти видео с участието на Христо Мутафчиев, Крум Дончев, Катрин Велкова и представители от фен клуба на Ford. В няколко следващи кратки видео клипове към участие на 4 юни с автомобили Ford призовават още и шеф Виктор Ангелов, Димитър Павлов, проф. Христо Пимпирев и Йордан Жечев, които също ще се включат в поставянето на рекорда.

Сборният пункт е в 9 часа в началото на Северната скоростна тангента с вход от бул. „Ботевградско шосе”.

Като официален представител на Ford у нас „Мото-Пфое” реши да подобри рекорда на Гинес за най-дълга колона от автомобили Ford, последно поставен в Северна Америка през 2014 година с 829 коли. Целта е да се съберат минимум 1000 автомобила Ford, които заедно да изминат 3,2 км (2 мили) в колона, според изискванията на Гинес.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.