На кариерен форум в Лондон

200 БГ студенти на Острова търсят работа в България

Агенция Монитор - вторник, 13-03-2018 - 18:00

Над 200 наши студенти и млади специалисти, живеещи във Великобритания, посетиха шестото издание на Българския кариерен форум в Лондон.
22 утвърдени на родния пазар компании се срещнаха с гостите на събитието, което по традиция се проведе в посолството ни и Българския културен институт. "Сериозно се замислям за завръщане в България - донякъде заради чисто сантименталната връзка с дома, но и защото в България има достатъчно добри възможности за развитие, както става ясно и от страхотните компании“, разказа Божидар Горанчев, който се дипломирал и работел на Острова.
“Прави впечатление, че кандидатите и тази година са много силни и фокусирани върху това каква реализация могат да постигнат в компаниите. Проведохме интересни разговори с посетители, с някои коментирахме възможностите за стаж, а с други - постоянни позиции, предлагани от нас”, обясни на свой ред и специалистът по „Човешки ресурси“ в една от участващите фирми Таня Пейчинова.
Българският кариерен форум се организира от и за студенти, като кампанията се провежда изцяло на доброволни начала. "Шест години всеки от нас краде време от своя работодател, от своето семейство, от своите приятели, за да може да организира това изложение. Ние не сме професионална компания. Напротив - ние сме група ентусиасти, която се опитва да прави нещо полезно“, каза по време на събитието един от основните му идейни двигатели Явор Гочев. Кариерният форум бе уважен на терен и от посланика ни Константин Димитров.
Следващото кариерно изложение ще се проведе на 21 април в Берлин, а домакин на събитието ще бъде зала Forum Factory.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.