Конте сподели, че футболистите от националния отбор на Италия се притесняват за животите си.
Снимка БГНЕС

Селекционерът на Италия: Футболистите се страхуват за живота си

Агенция Монитор - неделя, 15-11-2015 - 14:12

Френският национал Диара загубил братовчедка при атентатите

Играчите и треньорите на националния отбор на Италия се страхуват за живота си, призна селекционерът Антонио Конте, който ще изведе своите възпитаници в контрола срещу Румъния във вторник. След терористичните атаки по време на приятелския мач между Франция и Германия в петък вечер футболистите се притесняват, че подобно нещо може да се случи отново.

„Случилото се е много сериозно и притеснително, без съмнение. Ситуацията е направо плашеща", каза Конте.
„Според нашето разузнаване, опасността за Италия е нулева към момента", заяви вътрешният министър Анджолино Алфано, вдъхвайки спокойствие на италианците, че няма пряка заплаха за страната.

Междувременно правителството на Белгия предприе засилени мерки за сигурност преди националният отбор да излезе на терена за друга приятелска среща във вторник, в която ще се изправят срещу европейския шампион Испания. Властите в Брюксел помолиха зрителите на двубоя да не носят на мача чанти и раници и да бъдат бдителни за потенциално опасни посетители. По този начин ще бъде по-лесно да се избегнат бъдещи терористични атаки.
Френският национал Ласана Диара, който игра в контролата с Германия на злополучния петък, 13-и, разкри, че негова братовчедка е една от 129-е жертви на атентатите в Париж. Диара, който е футболист на „Олимпик“ (Марсилия), потвърди загубата чрез официалния си профил в „Туитър".
„Аз бях лично засегнат от тези атаки. Моята братовчедка Аста Диаките е сред жертвите, заедно със стотици други невинни хора. Тя ми беше като по-голяма сестра, беше ми пример, подкрепа - обяви Диара. - В тази атмосфера на терор е много важно за всички нас, които представляваме страната, да останем обединени срещу ужаса, който няма цвят и религия. Трябва да застанем заедно в името на любовта, уважението и мира", призова 30-годишният халф.