Прокопиев и Василев в страстна прегръдка, за да им лъска Фабриката имиджа

Агенция Монитор - вторник, 19-12-2017 - 16:36

Обща пледоария за невинност, посветена на розовобузия олигарх Иво Прокопиев и мустакатия му авер Цветан Василев, публикува днес „Дневник“ в изпълнение на заръката на босовете си да няма и ден без фалшива новина срещу Делян Пеевски. Двамата олигарси явно дотолкова треперят от страх, че правосъдието ще ги застигне, че страстно се прегърнаха и се подложиха на обща операция по изпиране на имиджа чрез клевети. Основната теза на новата статия е, че „Пеевски е лош“ и „държава е милиционерска“, като в материала един от служителите на Прокопиев страстно защитава своя работодател колко е невинен, как враговете му го мачкали и прочее слова, които всеки истински олигарх би се радвал да прочете по свой адрес в собствената си медия. Друг е въпросът, че трудно може точно Прокопиев да се оплаква от милиционерска държава, тъй като собственият му брат е бил милиционер, преди да стане успешен приватизатор и да овладее „Каолин“, изпращайки го в бизнесимперията на 29-годишния тогава Иво от Разград. Служителят на Прокопиев в „Дневник“, обаче не се интересува от фактите, а държи да чисти с откровени неистини имиджа на своя господар, ръсейки лъжи, не само по адрес на Пеевски, КОНПИ, парламента, прокуратурата. В бързината е успял да се отчете и при великия руски писател Л.Н. Толстой, за чийто роман „Война и мир“ е посочил неверен обем от страници.

Наред с адвокатстването на Прокопиев, в „Дневник“ обаче са ударили една баданарка и през мустаците на Цветан Василев, посочвайки, че делото срещу него също е удар на милиционерската държава, както запорите, които бяха наложени на Прокопиев. Олигархията очевидно е доста уплашена, тъй като законопроектът на Пеевски, Цонев и Хамид срещу вторичния грабеж на активите на КТБ вече е написан като приет, въпреки че той още отлежава по незнайни причини в деловодството на парламента. Именно гласуването по този законопроект в пленарна зала ще разкрие кои политици са свързани с източването на КТБ от Българския Мадоф Цветан Василев, и кои депутати нямат интерес кражбата на парите на вложителите в трезора да бъде прекратена. 

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.