Красимир Първанов
МИНИСТЕРСТВО НА ЕНЕРГЕТИКАТА
ОПОВЕСТЯВАТ РЕЗУЛТАТИ В ПЕТЪК

Проверяват топлофикацията в Перник

Агенция Монитор - сряда, 07-03-2018 - 17:03

Екип на министерство на енергетиката проверява техническото състояние и експлоатацията на енергийните обекти в „Топлофикация-Перник“ АД, във връзка със зачестилите аварии и прекъсване на подаването на топлинна енергия. Към момента топлоподаването към абонатите е възстановено и дружеството работи в нормални експлоатационни параметри, съобщиха от ведомството.

Инспекцията на министерството включва изпълнение на задължението за набиране и съхраняване на резервите от горива, както и прилагането на реда и необходимите техническите условия за топлоснабдяване.

В началото на проверката заместник-министър Красимир Първанов обяви, че сметките на абонатите на „Топлофикация-Перник“ ще бъдат коригирани, като периодът, в който топлоподаването е било прекъснато, няма да бъде фактуриран.

След констатиране на нередностите, контролните органи ще направят предписания за предприемане на последващи действия от страна на Топлофикация-Перник АД за тяхното изпълнение, с цел гарантиране сигурността на топлоподаването.

От министерството уточниха още, че резултатите от проверката ще бъдат оповестени в петък.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.