Снимки: Bridgestone

Нови гуми правят помпата излишна

Агенция Монитор - неделя, 30-04-2017 - 14:00

Преди шест години за пръв път Bridgestone представи прототипа на гуми за автомобили AirFree Concept, които вместо да се помпат със сгъстен въздух имат термопластични спици. На скоро компанията представи версия за велосипед на гумите, която скоро ще бъде на пазара.
 

Разработени от Bridgestone Corporation и Bridgestone Cycle, новите гуми са изработени от рециклируема смола, също както техните по-голям и по-тежък автомобилен вариант, като дори и външният слой от каучук може да бъде рециклиран.

Спукването на гумите е невъзможно и те никога не се нуждаят от надуване. Поради тези характеристики, гумите биха позволили по-голяма гъвкавост при проектирането на велосипеди. От друга страна, няма възможност да се променя тяхната твърдост.

Bridgestone все още оценява приложимостта на гумите, като заявява, че до 2019 г. може да е налична търговска версия.

Подобна е концепцията на гумата Energy Return Wheel.

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.