Екс съпруг топи рейнджърка за незаконни патрони

Ели Крумова - неделя, 05-02-2017 - 18:20

Военна прокуратура погна рейнджърка заради незаконно съхранявани в дома й 9-милиметрови патрони за „Макаров”. Сигналът дошъл от бившия съпруг на редник Ирина В., която трябвало да дава един куп обяснения по жалбата на бившия си.

Тя била привикана в кабинета на командира на поделението в Асеновград, където служела, за да се оправдава има ли или не патрони в дома си, какви са те и откъде ги има. Жената признала, че наистина има 18 патрона, които са някъде из къщата на родителите й, но не помнела откъде ги е взела. Тя ги предала доброволно на разследващите, които преценили, че жалбата на бившия й мъж е целяла да й създаде неприятности. На екс съпрузите предстояло бракоразводно дело. Срещу Ирина било образувано досъдебно производство, което било прекратено от военната прокуратура заради ниската степен на обществена опасност и малкото количество патрони. Рейнджърката се разминала с военния съд, което било добре за нея, тъй като за незаконно притежаване на оръжие и боеприпаси законът предвижда затвор до 2 години или до 10 000 лева глоба. 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.