Хотелиери в Италия пуснаха безплатна „стая за зачеване“

Румен Михайлов, „Монитор“, Италия - петък, 18-11-2016 - 14:35

Fertility room” или „Стая на плодовитостта“ – така хотелиерите от родния град на покровителя на Италия Свети Франциск – Асизи, нарекоха инициативата си да привличат повече туристи. Решението им е в бъдеще те да подаряват една нощувка на онези техни гости – родители, които заченат сина или дъщеря си при тях. Ако пък семейството или живеещата под един покрив неженена двойка нямат време да се върнат в хотела, собственикът му ще им изпрати по пощата запис с изразходваната за пребиваването сума.

За да се възползват от офертата „Fertility room“, вече пребивавалите в Асизи гости трябва само да представят в местния туристически консорциум копие от свидетелството за раждане на детето си. Като не е нужно датата на събитието да е точно 9 месеца след прекараната в местния хотел нощ – допуска се толеранс от плюс/минус десет дни. „Не сме стипци и няма да издребняваме за няколко дни, важното е любовта да тържествува по местата, където я е проповядвал с цялата си душа Свети Франциск!“ – заявиха пред местни медии хотелиерите Алесандро и Елена. Те уточниха, че отсега нататък на входа на всеки хотел или селски туризъм от района на Асизи със „стая на плодовитостта“ ще бъде закачена нарочна отличителна табела.

Туристическите деятели от градчето, където е живял обичаният Светец, чието име си пожела сегашният папа Франциск, уточниха, че инициативата им е по-скоро патриотична и социална, отколкото комерсиална. Защото демографският растеж на Апенините бил вече едва ли не под нулата и правенето на италианчета трябвало да бъде стимулирано по всякакъв начин, дори с нарочно обзаведени стаи. Мераците на собствениците на хотели и на комплекси за селски туризъм от Асизи са примерът им да бъде последван от всички техни колеги между Алпите и Сицилия.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.