МВР шефът: Престъпността е доживотна професия

Северина Иванова - сряда, 15-06-2016 - 16:21

„Битовата престъпност е тема, която е социално чувствителна и политически експлоатирана. Тенденцията за нарастване на битовата или конвенциалната престъпност е един общ проблем. Много се говори за това, че МВР трябва да засили присъствието си навсякъде и сякаш това е единствения начин да постигнем промяна в ситуацията“, коментира вътрешният министър, Руманя Бъчварова в Кюстендил. По нейни думи изключителен важен е и контактът с Националното сдружение на общините. „За нас от МВР е важно да чуем, където има положителни примери или обратното, така че да си вземем мерки. За нас е ясно, че трябва много активно да се работи с извършителите на престъпления, те са обект на усилията на съдебната власт и прокуратурата. Факт е обаче, че престъпленията се извършват от хора, които рецидивират, тоест това става първо навик, а после и тяхна професия до живот“, коментира още министър Бъчварова.

„Искам да ви кажа, че изпитвам задоволство от това, че МВР вече е двигател на подобни срещи и подобни партньорства“. Това каза кметът Петър Паунов по време на работна среща на ръководството на МВР в Кюстендил, с представители на Националното сдружение на общините и местната власт. Срещата е част от кампанията на МВР и Националното сдружение на общините в Кюстендил. Тема на срещата е „Заедно в превенцията на престъпността“. „Вече повече от 6 години обсъждаме темата за сигурността в сектора, много дебати бяха проведени. Радвам си, че днес сме център на подобна дискусия“, коментира кметът на Кюстендил Петър Паунов.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.