Палатът на Цветан Василев в "Бояна" глътнал близо 2,5 млн. лв.

Агенция Монитор - вторник, 14-06-2016 - 11:50

Палатът на злополучния банкер беглец Цветан Василев в столичния квартал "Бояна" спокойно може да претендира за по-голям лукс и от палатите в "Ориндж каунти", съобщи "Блиц". Това показват данните, публикувани в доклада на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество, ръководена от Пламен Георгиев.Числата са стресиращи за обикновените българи, които дори да пестят цял живот не могат да си позволят дори разходите по облицовката на "златната къща".
Експертите на КОНПИ са установили по безспорен начин, че изграждането на огромната къща е струвало 2 401 400 лв.
Още по-любопитни са разходите, които забегналият покрай разграбването на КТБ зад граница Василев е платил за идейния проект и обзавеждането на двореца в полите на Витоша.
"Платената сума от сметка BG 05 KORP 9220 1400 0542 01 в евро с титуляр Ц. Р. В. през 2008г. на WOEHRER FENSTER TUEREN /АВСТРИЯ/ 120 000 евро или 234 699,60 лв. за първа вноска за дограма", се посочва в доклада на КОНПИ.
Облицовъчните камъни за къщата на банкера в изгнание са погълнали космическата сума от 684 540 лева, а мебелите - 391 166 лв.

Солидна сума е пръсната и за монтажа на зимната градина - 58 674,90 лв., в която Василев е посядал, за да изпие няколко уискита.

Пишман банкерът е разхождал скъпите си обувки по паркет, за който е превел по банков път първа вноска от 68 454 лв.

Явно горепосочените числа изобщо не стряскат битието на Василев, който предпочита да се радва на лукса в Белград пред възможността да бъде изправен на подсъдимата скамейка, пише "Блиц". И припомня, че комфортът му, обаче може да бъде нарушен, ако втората инстанция на съда в сръбската столица потвърди екстрадицията му в България.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.