Зимните гуми гарантират по-добро поведение на пътя и по-къс спирачен път в сняг.
Снимки Opel

Opel помага за по-безопасно движение през зимата

Денислав Стоянов - понеделник, 05-12-2016 - 20:50

С новите модели на марката ще стигнете до целта сигурно и уютно

След като първите мразовити нощи вече предизвикаха някои изненади, дойде време за подготовка за зимните несгоди и пътни условия. Това се отнася както за водача, така и за автомобила. Моделите на Opel помагат да намалите проблемите на зимното шофиране с предлагането на множество системи и приспособления за комфорт и безопасност, които значително понижават увеличения риск през студените месеци на годината. Най-важното условие за безаварийно пътуване са зимните гуми. Те гарантират по-добро поведение на пътя и по-къс спирачен път в сняг. Много важно е също и резервоарът с течност за чистачките да бъде пълен със зимна незамръзваща течност. Това предотвратява замръзването на маркучите и водните инжектори, като по този начин осигурява ясна видимост през предното стъкло.

Opel Insignia Country Tourer помага на водачите с по-добро сцепление върху сняг с двойното задвижване 4х4.

Подходящите технологии за задвижване също помагат за осигуряване на повече спокойствие при движение по заледени и хлъзгави пътища. Модели като Opel Mokka X, Insignia и Insignia Country Tourer помагат на водачите с по-добро сцепление на автомобила върху сняг, киша и лед, благодарение на адаптивното задвижване на четирите колела. Системата разпределя мощността в зависимост от нуждите в рамките на части от секундата, осигурявайки по този начин максимално ниво на сцепление и сигурност. Като цяло стилът на шофиране трябва да бъде адаптиран към условията, а това освен всичко друго означава и нужда от по-голяма дистанция и повече предпазливост и предвидливост. При хлъзгави пътища трябва да се избягват резките маневри. Когато движението по заснежени шосета стане невъзможно дори със зимни гуми, тогава веригите за сняг стават единственото решение.

Благодарение на интелигентните матрични светлини на Opel Astra нощта се превръща в ден за водачите.

Мокрите, заснежени и заледени повърхности обикновено са съпроводени и от мрак през по-голямата част от денонощието през зимните месеци. Благодарение на интелигентните матрични светлини на Opel Astra нощта се превръща в ден за водачите. Предимствата на това технологично решение на Opel ще бъде оценено по достойнство от хората, които напускат домовете си рано сутрин, за да се завърнат вечерта. Известен факт е, че рискът от инцидент се увеличава с намаляването на продължителността на деня. Това от своя страна означава, че водачите, които виждат по-далеч, ще се движат по-безопасно. Адаптивните LED матрични светлини се настройват автоматично към пътните условия и ситуации и осигуряват движение на дълги светлини, без заслепяване на останалите участници на пътя. Системата позволява също по-ранното забелязване на животни край пътя, отколкото с конвенционалните къси светлини.

С флаконите за размразяване на стъклата, прозорците са напълно изчистени от леда само за броени минути.

Множество инциденти през зимата стават в началото на пътуването, когато предното стъкло и прозорците не са напълно изчистени от леда. В такива случаи водачът трябва да тръгва от къщи няколко минути по-рано, за да изстърже и почисти стъклата. Полезни в тези моменти са и флаконите с течност против замръзване на ключалките на вратите и за размразяване на стъклата. Освен това автомобилът трябва да бъде изцяло изчистен от снега, ако през нощта е валял сняг, включително и номерата му. Това е нужно, за да не се засипват със сняг или лед от покрива движещите се отзад автомобили, както и да не се изсипва сняг или лед върху предно стъкло при по-рязко спиране.

В студените зимни дни воланът с подгряване осигурява приятната топлина след по-малко от минута.

Допълнителните отоплителни устройства елиминират нуждата от стъргането, размразяването на вратите и изпотяването на стъклата и осигуряват по-добра видимост и безопасност. Допълнителните отоплителни устройства на Opel се предлагат за лекотоварните модели Vivaro и Movano, както и за всички леки автомобили от Corsa до Astra, от GTC до Meriva, Mokka X и Zafira. Освен това тези системи, предлагани за монтаж от Opel още в завода, не са технологии свързани само с удобство. Те помагат за защитата на двигателя, осигурявайки му по-оптимални условия за стартиране в сравнение с тези при студен старт. Благодарение на тях моторното масло и конверторът по-бързо достигат работна температура. Това от своя страна намалява триенето и износването на двигателя, а така също и отделяните емисии. 

Дори и пътниците на задните седалки в Opel Astra могат да разчитат на топлина за своите гърбове.

Воланът с подгряване предлаган за повечето от моделите на Opel добавя още комфорт в условията на студените зимни дни. След по-малко от минута водачът усеща приятната топлина. Комфортът за водача и пътника до него допълнително се увеличават благодарение на отоплението на седалките, при което се подгрява както основата, така и вертикалната част на седалката. Дори и пътниците на задните седалки в Opel Astra могат да разчитат на топлина за своите гърбове. С осигуряването на приятна топлина не е нужно водачът да шофира с дебели дрехи, пречещи на движенията му и на разполагането на колана в близост до тялото.

С осигуряването на приятна топлина не е нужно водачът да шофира с дебели дрехи дори в кабриолета с текстилен сгъваем покрив Opel Cascada.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.